Пловдив ще стане по-зелен, с напълно дигитализирани услуги и с

...
Пловдив ще стане по-зелен, с напълно дигитализирани услуги и с
Коментари Харесай

Трамвай или градска железница? Вижте идеите в плана за интег...

Пловдив ще стане по-зелен, с изцяло цифровизирани услуги и с доста по-разтоварен пътен трафик, само че в случай че бъдат изпълнени 38-те плана от Плана за интегрирано развиване на общината /ПИРО/, чийто небосвод е до 2027 година. Проектите, което са разграничени в 6 целта, бяха показани на публично разискване от зам.-кмета по вложения Стефан Стоянов. С него бе основният проектант на общината Димитър Ахрянов и зам.-кметът по просвета Пламен Панов.

„ Тези планове не са свещени крави и те ще могат да бъдат допълвани, в случай че се появят нови хрумвания “, сподели той.

Осем пловдивчани се бяха записали да дадат оферти за нови хрумвания свързани с ПИРО. 

Общественикът Огнян Дюкенджиев предложи на част от 300-те декара от терена на панаира да се построи софтуерен парк. Това, съгласно него ще е изискване, мажоритарният притежател на признака на Пловдив Георги Гергов да не ги застроява.

Той настоя преди този момент да се вземат акциите на община Варна. „ Това няма по какъв начин да стане с Плана за интергрирано развиване на общината “, изясни му малко зам.-кметът Стефан Стоянов. 

Дюкенджиев предложи и вместо градска железница издигната на бетонни пилони, да се пусне на това трасе трамвай. Така няма да се дели градът на две елементи. 

Много значимо предложение даде различен пловдивчанин, който напомни, че за междурегионалните планове ще работим с община Стара Загора и Бургас. Нека се основат връзки с техните екипи, които работят по ПИРО с цел да може да създадем преференциални за града планове, предложи той.

Бе направено и  предложение в целта за обучение да залегне построяването на постройка за Математическата гимназия, която дели една постройка с учебно заведение „ Драган Манчов “. Има обособен терен за нея от 34 декара зад хотел SPS и до момента там са правени три първи копки, напомни той. Зам.-кметът Стефан Стоянов изясни, че последният план за постройка на Математическата гимназия е бил за 37 милиона лв.. 

Доста значимо предложение даде Виктор Запрянов. Той помоли общината да усъвършенства връзката си с жителите и те да са наясно по кое време какви поправки стават пред домовете им. А не да се разсънваме с багери, при затворени улици и да не знаем какво да вършим сподели той. 

Жител на Столипиново помоли отдел „ Екология “ към районното кметство да следи за изхвърлянето на отпадъци в квартала му. Вечерно време всички изхвърлят там токсичните си боклуци и ги палят – не може да се диша, изясни той.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР