Пловдив ще се превърне в новата столица на карнавала между

...
Пловдив ще се превърне в новата столица на карнавала между
Коментари Харесай

6Fest идва с цирк и зрелища в Пловдив СНИМКИ

Пловдив ще се трансформира в новата столица на карнавала сред 14 и 16 май, когато ще стане сцена на фестивала за улични изкуства 6Fest. Това ще бъде първото му издание с тридневна стратегия с цирк, спектакъл, танци, музика, огън.

В идното издание на фестивала за улични изкуства главните местоположения на събитията ще са площад „ Централен “, Цар Симеонова градина и Главната в Пловдив.

Акцент в първата фестивална вечер на 14 май е " Латино нощ " - танцово-китарен театър с кубинските танцьори и артисти от La Cubania Original и китариста Радослав Талев.

Вторият фестивален ден 15 май ще стартира с цирк и артисти на кокили в Цар Симеоновата градина с Combino Project. Не пропускайте джаз и суинг дефилето на Марица брас бенд по Главната от Джумая джамия до Виенски павилион.



Ще вземат участие и танцьорите от Линди Хоп.

В последния фестивален ден 16 май седмото издание на 6Fest ще бъде закрито със „ Свръх огън “ - артистите от " Дивинитас " ще употребяват над 15 огнени уреда и пироефекти като огнени ветрила, факли, мечове, обръчи, змии, криле и огнено слънце, а финалът ще бъде специфичен пламнал надпис.

За първи път уличният фестивал гостува в креативния квартал Капана за един ден през септември 2019 година като част от формалната стратегия на Пловдив – Европейска столица на културата.

В края на октомври 2020 година 6Fest направи няколкодневно издание в Пловдив, което за първи път у нас показа фестивална стратегия единствено с улични огнени спектакли.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР