Пловдив ще има отново отбор във волейболната Суперлига при мъжете,

...
Пловдив ще има отново отбор във волейболната Суперлига при мъжете,
Коментари Харесай

Волейболният Локомотив Пловдив се завръща в елита, цели се в спечелване на медали

Пловдив ще има още веднъж тим във волейболната Суперлига при мъжете, откакто през новия сезон това ще е Локомотив Авива (Пловдив). На конференция в Община Пловдив в присъстивето на кмета Костадин Димитров, зам.-кмета по спорта Николай Бухалов, притежателят на клуба - Ивайло Константинов, основният управител Людмил Найденов и треньора на тима - Найден Найденов беше показан новият план. 
Прочетете още
Припомняме, че след скандал с община Дупница тимът на Марек действително се реалокира в Пловдив и смени името си. Ръководството на клуба остава същото, а в тима бяха привлечени много нови имена. От клуба обявиха, че са имали варианти за други градове като Пазарджик, Ямбол и Правец, само че са избрали Пловдив, тъй като тук са били най-хубавите условия. 

Целта пред тима е продобиване на медали през новия сезон. 

Клубът ще бъде с трима задгранични попълнения през новия сезон - Дмитро Долгополов, Кристоф Хорват и Анас Алвадани, както и опитните български волейболисти - Тодор Вълчев и Жулиен Георгиев. Отборът ще дава път и на млади гении. Клубът стартира подготовка за новия сезон през вчерашния ден. 

Осигурена е леговата база за волейболистите, които ще бъдат настанени в пловдивски хотел. За школата от Локомотив обявиха, че ще си сътрудничат с Виктория Волей и ще има и дребна част деца, които идват от Дупница. Ще има юноши старша и младша възраст. 

В първия си мач за новия сезон Локо ще гостува на Дунав, а мачът ще е сред 18-21 октомври. Отборът ще семейства в залата на Пловдивския университет. 

За последно Пловдив имаше тим във волейболния хайлайф през сезон 2021-2022, когато в Суперлигата беше Локомотив. 

" В тези няколко месеца работихме по организацията. Благодарен съм за опцията да имаме мъжки волейбол в града, който да има своите триумфи. Надявам се пловдивскиата общност и бизнес да подходи по същия метод, както оказва помощ на женския волейбол. Надявам се в скоро време да имаме тези зрелищни мачове в „ Колодрума “, на които се радват всички пловдивчани. Доброто стичане на събитията ни оказа помощ да запълним тази ниша, а точно мъжкия волейбол. Готови сме да оказвам помощ с провеждането на мачовете и търсим разновидности за още финансиране от общината, с цел да може клубът да съществува пълноценно ", сподели кметът на Пловдив  Костадин Димитров .

„ В години обратно имаме четири шампионски трофеи, десетки купи при юношите, младежите и децата. Играли сме Шампионска лига. Надявам се това да се случва и с марката Локомотив в Пловдив, тъй като градът заслужава. Благодаря на щаба за това, че направи един постоянен тим. Благодаря на господин Димитров и господин Бухалов за гостоприемството. Имаме условия в пъти по-добри от тези, които имахме в Дупница. Радваме се и на огромен интерес във връзка с спонсорите. Имаме напълно порядъчен бюджет, който ще ни подсигурява съществени триумфи. Не можем да подсигуряваме, че още в първата година ще сме първенци, само че се надяваме най-малко да имаме медали. Надявам се планът да бъде сполучлив, сподели притежателят на клуба Ивайло Константинов .

„ Пловдив не беше единственият вид. Вариантите бяха най-малко 5-6. Смятайте, че всеки град, който има искания по повод да развива спорт, беше подготвен да ни посрещне. Правец, Ямбол и Пазарджик. Цялата логистика беше осъществена от управлението на общината. Ние сме в цялостен синхрон с Виктория Волей. Потенциалът на Пловдив е 10 пъти по-голям от Дупница, добави още Константинов. 

„ След като се взе решение, че се местим от Дупница заради една или друга причина имахме няколко оферти на разнообразни места да се местим, само че с президента и с кмета стигнахме до убеждението, че Пловдив е най-хубавото място да се раазвива мъжки волейбол, тъй като градът заслужава поради традициите. Надявам се, че това, което се постигнали в един по-малък град, тук ще бъде реализирано повече и доста по-лесно. Ще чакаме поддръжката на почитателите и на бизнеса и на целия град да ни оказва помощ, с цел да може това нещо да се случи ", съобщи мениджърът Людмил Найденов

„ За мен като треньор към този момент 20 години, прекарани в Дупница, е огромно предизвикателство. Аз самичък като човек усещах, че би трябвало да има смяна и тя се случи тъкмо в точния момент и то в един град, в който постоянно сме коментирали, че би трябвало да има мъжки волейбол. Беше неприятна обстановка в подобен огромен град с толкоз деца. Знаете, че за тях има тласък, когато има мъжки волейбол, където да се развиват. Щастлив съм от тази смяна. Условията, които ни предлага Общината, която стои зад нас, това ни дава още по-голямо предпочитание. Направихме тим, който за мен, би трябвало да се борим за медалите. Ще бъде мъчно. Конкуренцията е доста сериозна. Има 6-7 тима, които направиха сериозна селекция, само че това е добре за волейбола. Нашият тим е сплав сред млади и опитни играчи, имаме и трима чужденци. Надявам се да създадем това, за което сме пристигнали. Стимулът ни е огромен. Тази смяна ни дава доста предпочитание и оптимизъм да работим, с цел да покажем, че градът заслужава мъжки волейболен тим ", сподели треньорът Найден Найденов .

Ето и състава на Локомотив за новия сезон 2024-2025: 

Разпределители: 

Дмитро Долгополов (Украйна)

Антон Станчев 

Диагонали: 

Жулиен Георгиев

Кристиян Киров 

Посрещачи: 

Кристоф Хорват (Унгария)

Тодор Вълчев

Иван Тасев 

Ивайло Стойков

Центрове: 

Анас Алвадани (Либия)

Ивайло Дамянов

Кирил Колев 

Константинос Узунов

Либера:

Валентин Пейчев

Чавдар Съловски

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР