Пловдив ще има нов кандидат за кмет догодина, заяви в

...
Пловдив ще има нов кандидат за кмет догодина, заяви в
Коментари Харесай

Бойко Борисов с нов фаворит за кмет на Пловдив

Пловдив ще има нов претендент за кмет следващата година, съобщи в неделя водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, който дойде Пловдив за среща с партийната организация, почитателите на ФК " Ботев " и изпълнителя на строителството на стадиона.

Той не уточни съответна причина за какво няма да номинира настоящия градоначалник Здравко Димитров, само че разяснява, че " умората и изхабяването си споделят думата " и добави, че това решение не е неприятна политическа оценка за кмета на Пловдив, с който към този момент е разговарял по тематиката избори.

" Много добър човек е, работи доста и направи доста, само че би трябвало темпото да се усилва, а не да понижава. Пловдив е доста жив град. Трябва му околовръстно, доста неща, би трябвало да се живее с тази мисъл ", уточни Борисов. Той напомни здравословните проблеми на Димитров и претърпените от него интервенции.

На въпрос дали с това решение цели да успокои партията в града, в която около пробива за водната палата несъгласията с кмета ескалираха фрапантно, Борисов отговори: Редиците на ГЕРБ в Пловдив са доста стегнати, това, че са разнообразни хора, не би трябвало да ни тормози.

Попитан кой се обрисува като претендент на ГЕРБ за кмет на идните локални избори, Бойко Борисов не даде безапелационен отговор, само че уточни, че " доста харесва " районния кмет на " Тракия " Костадин Димитров, който, по думите му, се радва и на необятна поддръжка от жителите.

Местният водач на партията и някогашен кмет Иван Тотев не пожела да даде повече конкретика за бъдещите номинации за кмет с думите " мисля, че беше прекомерно явен дори началникът ".

Неофициално от месеци обаче се твърди, че ГЕРБ ще поддържа Дани Каназирева, която бе народен представител на ГЕРБ в предходните парламенти, само че в тези избори не взе участие изобщо.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР