Пловдив ще бъде домакин на 11-ата международна среща на регионалните

...
Пловдив ще бъде домакин на 11-ата международна среща на регионалните
Коментари Харесай

Пловдив домакинства 11- тата международна среща на ЮНЕСКО

Пловдив ще бъде хазаин на 11-ата интернационална среща на районните центровете на ЮНЕСКО, работещи за опазването на живото завещание на човечеството. Форумът ще се организира на 5 и 6 септември в Епископската базилика по самодейност на Регионален Център София – ЮНЕСКО, с поддръжката на Министерство на културата на Република България, Община Пловдив и Общински институт „ Старинен Пловдив “.
Прочетете още
С форума се отбелязва и 20-годишнината от подписването на Конвенцията на ЮНЕСКО за запазване на нематериалното културно завещание. В Пловдив ще гостуват специалисти от Алжир, Китай, Иран, Япония, Перу, Република Корея, ОАЕ. По време на работните сесии ще се обсъдят всички нови трендове в региона, провокациите пред Категория 2 центровете, стратегически плануваните действия за съдействие на интернационално равнище.

Събитието ще  бъде намерено от министъра на културата Кръстю Кръстев, шефа на отдел „ Повишаване на потенциал “ в ЮНЕСКО Сузане Шнутген, заместник-кмета по просвета, археология и туризъм на Пловдив Пламен Панов, шефа на Държавния културен институт към Министерство на външните работи Снежана Йовева-Димитрова, шефа на Регионален Център София – ЮНЕСКО Ирена Тодорова.

В рамките на визитата си делегатите ще посетят Епископската базилика на Филипопол, емблематични места и събития в Стария град на Пловдив, както и Регионалния етнографски музей.

Годишните срещи на Центровете от категория 2 започват през 2013 г. отново в България, в Созопол. След това форумите се провеждат в Париж, Гуейанг, Шираз, Алжир. Целта на регулярните срещи е възстановяване на връзката сред Центровете и ефикасен продан сред мрежата и ЮНЕСКО. Регионален Център София – ЮНЕСКО е един от 8-те центъра, отдадени на опазването на световното живо завещание, и се ръководи от напълно български екип. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР