Пловдив се сдоби с една от най-модерните медицински бази за

...
Пловдив се сдоби с една от най-модерните медицински бази за
Коментари Харесай

Откриха новата сграда на очна болница „Луксор“ в Пловдив

Пловдив се снабди с една от най-модерните медицински бази за лекуване на всевъзможни очни проблеми и заболявания. С тържествена гала през днешния ден беше открита публично новата постройка на очна болница „ Луксор “.

Новата девететажна постройка на клиниката с повърхност от 6000 кв се издига на мястото на емблематичната през предишния век кафе сладкарница „ Луксор “, откъдето идва и името на очната болница. Тя беше открита с рязане на две ленти. Едната, беше прерязана от формалните посетители и притежателят доктор Димитър Тасков. Втората беше знак на приемствеността в фамилията офталмолози и разумно ножиците бяха в ръцете на доктор Тасков, двамата му синове и лекари Тодор и Георги Таскови и техните деца.

Пловдивският митрополит Николай извърши водосвет в наличието на кметa на Пловдив Здравко Димитров, регионалния шеф Йордан Иванов, екипите на болница „ Луксор “ и СОБАЛ „ Д-р Тасков “, както и голям брой посетители, измежду които известни предприемачи, както и доста известни персони от културните, политическите и публичните среди.

„ Радвам се, че успяхме да създадем новата постройка в този и тип. Надяваме се в нея пациентите ни да получат по-добро и по-качествено лекуване. Направихме новата постройка, с цел да може да изпитваме наслаждение от нашия труд, защото ние главно живеем и работим в тази болница. Когато направихме частна болница „ Луксор “ през 2004, тя беше едвам втората частна болница в Пловдив. Понастоящем частните лечебни заведения са доста, само че преди 20 години беше съвсем рисковано да се влага в здравни заведения и в медицина. Радвам се, че понастоящем болничното заведение продължава да бъде един от водачите при лекуването на очноболните. В нашата болница се предлага цялостната гама за лекуване на очни заболявания. Моето мнение е, че лечебните заведения кардинално не са единствено потребител на средства от държавния бюджет и не усвояват единствено пари от Здравната каса. При положително предпочитание и положително ръководство, тези средства могат да бъдат вложени в модерни здравни заведения, където болните да получават качествено лекуване. Правим тези вложения, тъй като не желаеме просто да задържим равнището, което имаме, а да го надградим. Този, който желае единствено да резервира постигнатото, е окончателно изостанал. Медицината се развива бързо и да си в крайник с времето би трябвало непрестанно да инвестираш в нови технологии, в инсталация и в хора “, уточни пред публицисти доктор Тасков.

Срещу постройката на болничното заведение е ситуирана учебното заведение „ Пейо Яворов “, върху което е надписа „ Две хубави очи, музика, лъчи “. Кметът Здравко Димитров акцентира символиката и сподели, че е убеден, че от „ Луксор “ ще излизат не просто две хубаво очи, а голям брой.

Всички посетители и публицисти бяха въведени на специфичен тур в новата съвременна болница и медицински център.

На територията на постройката са ситуирани 15 офталмологични и 3 профилирани диагностични кабинета, в които може да се извърши всичко належащо за вярната диагностика на очните болести. Легловата база на стационара е ситуирана на два етажа и е с потенциал до 50 кревати.

Организирани са 4 съвременни операционни зали, изцяло отговарящи на най-съвременните условия. В Отделението по упойка и реанимация /ОАИЛ/ са ситуирани 5 кревати с достъп до медицински газове за реанимационни грижи на пациентите.

Тъй като болничното заведение към този момент има обичаи в специализацията на млади лекари, в новата постройка е основана конферентна зала със профилирана библиотека и благоприятни условия за директно наблюдаване на разнообразни очни интервенции от младите специализанти.

Тържеството по разкриване на новата клиника приключи в ресторанта на 6-тия етаж, където от „ Луксор “ бяха приготвили почерпка за всички.











Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР