Пловдив се готви за тържествата по случай 6 септември. По

...
Пловдив се готви за тържествата по случай 6 септември. По
Коментари Харесай

Измиха с шампоан паметника на Съединението в Пловдив


Пловдив се готви за тържествата по случай 6 септември. По традиция и тази година паметникът на Съединението в центъра на града беше усърдно почистен с шампоан. Тази година с аромат на горски цветя.

Десетки служащи започнаха почистването на паметника на Съединението в ранни зори. За задачата използваха специфична вишка. Монументът беше почистен от наслоения прахуляк

„ С шампоан с мирис на горски цветя. За миенето особено на паметника използваме 10 литра шампоан и ще отидат някъде към два тона вода”, изясни Иван Стоянов, шеф на общинската компания по непорочност в Пловдив.

Освен паметника на площад „ Съединение” ще бъдат измити с шампоан и близките пространства. Пейките са боядисани, засадени са нови цветя. Пловдив ще посрещне празника с 400 нови флагове. 7 метрови трибагреници красят входовете на града. Всичките 700 служащи на общинската компания по непорочност и паркове и градини са мобилизирани да лъснат Пловдив.

По мотив деня на Съединението в тогавашната постройка, строена за регионалното заседание на Източна Румелия, където за първи път се появява лозунгът „ Съединението прави силата” е показана изложбата „ Пловдив в културната история на България”.

Заради тържествената заря-проверка в деня на Съединението ще бъдат затворени за придвижване някои от централните булеварди.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР