Пловдив. С полагане на първа копка символично бе поставено началото

...
Пловдив. С полагане на първа копка символично бе поставено началото
Коментари Харесай

Пловдив: С полагане на първа копка символично бе поставено началото на ремонта на ул. „Отец Паисий”

Пловдив. С полагане на първа копка алегорично бе сложено началото на ремонта на ул. „ Отец Паисий ” в Пловдив, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ”-Пловдив . „ Това е първата улица, с ремонта на която даваме старт на строителната стратегия на Общината за 2018 година ”, сподели кметът Иван Тотев. Реконструкцията ще продължи 3 месеца, а в случай че времето го разрешава строителната компания ще се постарае да завърши и по-бързо. Улицата ще бъде затваряна поетапно. Пътното платно ще бъде със широчина 6.5 м. „ Тъй като улицата е най-вече пешеходна ще бъдат разширени тротоарите по нея, за сметка на паркирането, което ще стане паралелно ”, уточни Тотев.
Разширението на тротоарите ще е друго в другите елементи на улицата, с към 50-70 см. Всички улуци ще се вкарват в канализацията, ще се подменят и водопроводните тръби и канализация по улицата. Новото, което ще бъде направено по ул. „ Отец Паисий ” е това, че контейнерите за отпадък ще бъдат вкарани подземен. Реконструкцията на улицата ще се следи от археолог, защото се чака на това място да излязат археологически обекти.
На места по улицата ще бъдат прекъснати абонаментите за паркиране. По улицата ще е позволено кратковременното прекъсване.
Временно, до момента в който трае ремонта, ще бъде отворен тупика в края на улицата. Оттам ще се излиза на спирката на бул. „ Цар Борис Трети Освободител ”. Това ще е част от краткотрайната организация на придвижването по ул. „ Отец Паисий ”. Поставени са светофари и на ул. ”Криволак ”, също до момента в който трае ремонта.
Според кмета на Пловдив Иван Тотев казусът с придвижването в тази част на града ще е огромен по време на ремонта и хората би трябвало да се стремят да заобикалят този маршрут, в случай че не е неотложно.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР