Пловдив. Район Северен“ ще опита да си върне собствеността на

...
Пловдив. Район Северен“ ще опита да си върне собствеността на
Коментари Харесай

Ральо Ралев, кмет на Район „Северен“ - Пловдив: Районът ще опита да си върне собствеността на парка в квартал „Кършияка“, където са били първите казарми на славния 9-ти Пловдивски полк

Пловдив. Район „ Северен “ ще опита да си върне собствеността на парка в квартал „ Кършияка “, където са били първите казарми на славния 9-ти Пловдивски полк, с цел да не разреши застрояването му. Това сподели по време на митинг на жителите на квартала районният кмет Ральо Ралев, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ - Пловдив . Той увери, че отговорните за поголовната сеч на здрави дървета в парка ще бъдат глобени за всяко отсечено дърво. „ Бях сигнализиран за това и защото отсъствах изпратих зам.- кмета дружно с полиция, които прибраха служащите оттова “, уточни Ралев. Той разясни, че парцелът е частен и притежателите имат право да го оградят, когато почнат да копаят основи за ново строителство, само че по тази причина е належащо те да имат позволение, а такова районната администрация не е издавала. „ Няма нито един документ в администрацията ни с искане за преотреждане на статута на парцела от зелена зона в място за застрояване, няма и искане за издаване на строително позволение ", акцентира районният кмет. Според Ралев статутът на мястото не е променян.
Районният кмет увери, че ще се съобрази с настояванията на хората от квартала и ще изготви предложение за придобиване на парцела от страна на Общината. „ Ако частникът не желае да го продаде, това може да стане с отчуждаване на парцела. Ако би трябвало, ще създадем абстрактен план за парка, с искане за отчуждаване на парцела “, сподели още Ральо Ралев.
В 10.00 часа на следващия ден той ще се срещне с представители на хората от квартала, с цел да разиска по-нататъшни дейности по придобиването на парцела.
В квартала се популяризира петиция с искане за това, която към този момент е събрала над 500 подписа.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР