Пловдив. Приключи празничното шествие в Пловдив по повод Деня на

...
Пловдив. Приключи празничното шествие в Пловдив по повод Деня на
Коментари Харесай

Пловдив: Приключи празничното шествие в града по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост

Пловдив. Приключи празничното шествие в Пловдив във връзка Деня на българската култура и просвета и на славянската книжовност, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " -Пловдив . Ученици и учители от всички пловдивски учебни заведения минаха през Главната улица в Пловдив и стигнаха до Централен площад, скандирайки името на учебното заведение си. Красивите колони бяха признати с доста овации и възгласи от натрупалите се хора на площада.
Празничният ден стартира в Актовата зала на Хуманитарната гимназия „ Св.св. Кирил и Методий ” в Пловдив, където през 1851 година за първи път е маркиран празника по самодейност на Найден Геров. В залата и тази година бяха връчени оценките – Почетен знак на Пловдив и почетна значка и грамоти на учители за техни заслуги. Почетен знак тази година получиха 5 пловдивски учебни заведения и детски градини, които честват юбилеи. 15 учители бяха отличени с почетни значки за заслуги и още 6 получиха грамоти и парични награди.
Бяха поднесени венци и цветя пред паметника на светите братя Кирил и Методи и Имаше и празнична литургия, отслужена от Пловдивският митрополит Николай. Приветствие произнесе началникът на Регионалното ръководство на образованието Иванка Киркова, а по-късно формалните посетители поведоха празничното шествие до площад Централен.
В момента там има празничен концерт с присъединяване на Биг Бенд-Пловдив, Арт войс Център, състав от Академията за музикално и танцово изкуство, трио Сопрано и други Официален привет към жителите и гостите на града насочи ръководителят на Общински съвет Савина Петкова.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР