Пловдив. През август продължават дейностите за растителна защита и пръскането

...
Пловдив. През август продължават дейностите за растителна защита и пръскането
Коментари Харесай

Пловдив: Продължава пръскането против кърлежи и комари в града

Пловдив. През август не престават дейностите за растителна отбрана и пръскането срещу кърлежи и комари в Пловдив. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ – Пловдив от управлението на Оперативна програма „ Дезинфекционна станция “. Днес ще се извърши напръскване против възрастни форми на комари на територията на Цар Симеоновата градина, Градска градина, Младежки рид, рид Бунарджик, също по булевардите „ Руски “, “Марица “- юг, по улиците „ Иван Вазов “ и „ Княз Александър I-ви “, и в Стария град. На 7 и 8 август ще се извърши дезинсекция в регион „ Западен “, на 9 и 10 август – в регион „ Централен “, на 11 и 14 август – в регион „ Северен “, 15 и 16 август – в регион „ Тракия “, 17 и 18 август – в регион „ Южен “, а 18 и 21 август в регион „ Източен “.
От общинското дружество оповестиха още, че на 21 август ще се пръска против комари по крайбрежията на река Марица и нейните притоци, а на 22 август – на територията на гробищните паркове.
Ръчна обработка на водни обекти против ларви на комари ще се извърши на 7, 21, 22 и 30 август по крайбрежията на река Марица и на територията на Гребния канал в Пловдив.
От 16 до 18 август ще се състоят действия по растителна отбрана – обработка на декоративна дървесна и храстова растителност против листни въшки. За всяка от обработките ще се употребяват позволени за приложимост биоцидни препарати.
Тони МИХАЙЛОВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР