Пловдив. Превозвачи от Пловдив запалиха демонстративно тежкотоварен камион в базата

...
Пловдив. Превозвачи от Пловдив запалиха демонстративно тежкотоварен камион в базата
Коментари Харесай

Пловдив: Превозвачи запалиха демонстративно тежкотоварен камион в града в знак на протест срещу приемането на пакета „Макрон”

Пловдив. Превозвачи от Пловдив възпламениха демонстративно тежкотоварен камион в базата на една от превозваческите компании, в символ на митинг против приемането на пакета „ Макрон ” в Европейския парламент, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ”-Пловдив . Камионът бе залят с бензин, а по-късно запален. За минути, с цел да гасят пожара дойдоха два противопожарни автомобила с екипите си и полицейски чиновници. На паленето на камиона участваха над 200 чиновници на частни транспортни компании от Пловдив. „ Това е краен акт на митинг, защото сме очевидци на нещо, което е абсурд ”, съобщи Ангел Траков, ръководител на УС на Съюза на интернационалните превозвачи. „ Ние сме отрасъл и това което можем е да се опитаме да повлияем върху мнението на евродепутатите, които вземат решение ”, добави той, като разясни, че през днешния ден ще бъдат гласувани текстовете, които са извънредно рестриктивни към страните от периферията на Европейския съюз. Превозвачите от България са подготвени на всичко, като стартират да търсят нови форми на митинг.
Камионът, който през днешния ден бе разпален е бракуван, само че другояче цената на един подобен нов камион е 100 000 евро, а за втора ръка е 50 000 евро.
Срещу пакета „ Макрон ” у нас стачкуват и огромни и дребни компании – с 2 или 100 камиона, за множеството това е бизнес от към 10 години. Според множеството превозвачи, с тези ограничения Европейски Съюз се пробва да колонизира периферните страни на Европа. Тези ограничения индиректно засягат още доста други сфери на стопанската система, считат още те.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР