Пловдив преобърна своята съдба последните 10-20 години и икономическата трансформация,

...
Пловдив преобърна своята съдба последните 10-20 години и икономическата трансформация,
Коментари Харесай

Пловдив имал хубави проблеми

" Пловдив прекатурна своята орис последните 10-20 години и икономическата промяна, която се случи с помощта на бизнесмените, вложителите и икономическите зони, промени метода, по който гледаме на района. През 90-те затваряхме детски градини и учебни заведения, а в този момент не доближават. Имаме хубави проблеми на възходящ, разрастващ се регион “. Така синтезирано показа главните провокации на Пловдив като бързо възходящ град със мощно развита стопанска система зам.-кметът по “Образование, бизнес развиване и европейски политики " по време на " Среща на бизнеса в Пловдив и района “. Ежегодното събитие се провежда от в. " Капитал “ и Община Пловдив.

По думите му новият програмен интервал дава късмет на Пловдив да се възползва и да осъществя съществени планове, които да подобрят качеството на живот в града. 

За него главен въпрос е довършването на Околовръстния път поради обстоятелството, че на 30 минути от центъра на Пловдив живеят над половин милион души, а придвижването с коли до регионалния град натоварва съществено съществуващата инфраструктура. Друга съществена тематика е различното водоснабдяване на Пловдив от каскада " Въча “, с цел да се усъвършенства качеството на питейната вода.

Третият значим план е развиване на градската железница като екологичен превоз. Стоянов обясни, че решения за тези проблеми са заложени в новия План за интегрирано развиване на общините, който при започване на годината следва да бъде признат.

Според зам.-кмета значима е работата със прилежащите общини, с цел да може обитаемоте места да се развиват редом.

По време на форума Стоянов добави, че законът за устройство на територията също се нуждае от преосмисляне на държавно равнище, защото провокациите пред градовете с презастрояването се нуждаят от повече регулации. Това е обвързвано въпреки това с общите устройствени проекти на локално равнище, с което общините следва също да наложат съответни ограничения.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР