Пловдив. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева връчи на доц.

...
Пловдив. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева връчи на доц.
Коментари Харесай

Председателят на НС Цвета Караянчева връчи на доц. д-р Бони Петрунова голямата награда „Чудесата на България“ в категория „Археолог на годината“

Пловдив. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева връчи на доцент доктор Бони Петрунова, шеф на Националния исторически музей, огромната премия „ Чудесата на България “ в категория „ Археолог на годината “. Церемонията по оповестяване на Годишните награди „ Чудесата на България “ се състоя в Малката раннохристиянска базилика в Пловдив. Това оповестиха от пресцентъра на Народното събрание .
Доц. доктор Бони Петрунова получи оценката за откриването на златно богатство от ХІV век в крепостта „ Калиакра “. Наградата е и самопризнание за златното лято на археолозите от НИМ.
„ Когато работиш нещо със сърце и душа, нещата се получават ", акцентира Цвета Караянчева при връчването на оценката. Тя пожела на доцент доктор Бони Петрунова здраве и доста триумфи отсега нататък.
Председателят на Народното събрание акцентира, че годишните награди „ Чудесата на България “ са израз на общата, благородна и патриотична идея да бъде показано и разпространявано извънредно скъпото българско историческо завещание. „ През 2019 година тук – в Пловдив, който след броени дни ще стане Европейска столица културата, ще идват доста туристи, които ще намират хубостта, духовността и културата ", означи Цвета Караянчева. Тя добави, че българското културно-историческо завещание би трябвало да бъде рекламирано, с цел да може да откри своето справедливо място в европейската съкровищница.
В церемонията за връчване на годишните награди „ Чудесата на България “ участваха народни представители, представители на изпълнителната и локалната власт.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР