Пловдив. ПП ГЕРБ и СДС в Пловдив сключиха споразумение за

...
Пловдив. ПП ГЕРБ и СДС в Пловдив сключиха споразумение за
Коментари Харесай

Местни избори 2019: ПП ГЕРБ и СДС в Пловдив сключиха споразумение за подкрепа на кандидата за кмет на града Здравко Димитров

Пловдив. Политическа партия ГЕРБ и Съюз на демократичните сили в Пловдив подписаха съглашение за поддръжка на претендента за кмет на града Здравко Димитров. Това бе оповестено на специфична конференция през днешния ден от члена на ИК на ГЕРБ Менда Стоянова, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ - Пловдив . На конференцията участваха още претендентът за кмет на ГЕРБ Здравко Димитров, както и Илия Лазаров, основен секретар на Съюз на демократичните сили и Тони Симидчиева, лидер на листата на партията за общински консултант в Пловдив.
Менда Стоянова разгласи, че това съглашение идва откакто на национално равнище Изпълнителната комисия на ГЕРБ и управлението на Съюз на демократичните сили са подписали рамково съглашение за взаимна поддръжка и работа по места, като са дали независимост на всяка една от структурите си да провежда тези взаимоотношения. Според Стоянова това е разумно продължение на свършеното за евроизборите и това е верният път, по който би трябвало да се върви, а точно консолидация на всички десни демократични обединения в България, освен за избори, само че и когато се вършат политиките. „ Ние сме сестрински партии, и в Екологичен потенциал сме дружно, полезностите и задачите ни са сходни и това ни дава съображение да реализиране сходни съглашения “, сподели Менда Стоянова. „ В Пловдив Съюз на демократичните сили има своите претенденти за кметове в три от регионите, има и листа за общински съветници, само че във връзка с избора за кмет те поддържат изрично нашият претендент, в лицето на Здравко Димитров “, добави Стоянова.
Илия Лазаров разгласи, че във връзка с политиката Съюз на демократичните сили изрично поддържа претендентите на ГЕРБ в петте огромни града у нас – София, Пловдив, Варна, Бургас и Стара Загора, с решение на Националния изпълнителен съвет. „ Смятаме, че е значимо да се застане за претендента на ГЕРБ, защото това демонстрира, че дясното се сплотява и е неприемливо да се дава опция на Българска социалистическа партия да натрупа дивиденти, в случай че сме разграничени. Според него е значимо вторият по величина град Пловдив да има десен кмет и това е претендентът на ГЕРБ Здравко Димитров. Илия Лазаров съобщи в задатък, че зад кандидатурата на Здравко Димитров, без никакво съмнение, застава и президентът Петър Стоянов. Той ще бъде в града, с цел да разгласи публично това.
Менда Стоянова напомни, че Пловдив, след демократичните промени е бил постоянно един от най-сините и демократични градове, а Българска социалистическа партия до момента в никакъв случай не е печелила избори в града. Стоянова напомни още, че през ръководството на Славчо Атанасов Българска социалистическа партия са влезнали в ръководството през задния вход и това не трябва да се позволява още веднъж. „ За да се развива вярно и да продължи Пловдив да бъде индустриалното сърце на България е значимо жителите да гласоподават за верните политики “, добави Менда Стоянова.
Кандидатът за кмет на Пловдив от ГЕРБ Здравко Димитров благодари за поддръжката на „ първото и същинското Съюз на демократичните сили “. „ Ние сме партии от едно семейство и това е едно обикновено продължение на нещата. И за в бъдеще ще работим по този начин, с цел да продължи градът ни да се ръководи от десни партии. Пловдив е синята цитадела и би трябвало да продължим положителното развиване на града и през идващите четири години “, сподели още Димитров. „ Гарантираме, че това, което се случва, е положително и то ще проличи през идващите години “, добави Здравко Димитров.
Междувременно стана ясно, че съгласно социологически изследвания симпатизантите на Съюз на демократичните сили за София са сред 25 - 30 000, а за Пловдив се чака да са сред 3 и 5 000 гласа.
Менда Стоянова означи, че не е вярно да се вършат сходни аритметики, защото решението за съглашение е взето не поради аритметики, а поради полезности, политики и това е едно начало на една обособена групировка, каквато е ГЕРБ и Съюз на демократичните сили.
„ Избирателите на Съюз на демократичните сили припознават ГЕРБ като сродна партия “, сподели Здравко Димитров и сподели бюлетина още от основаването на Съюз на демократичните сили, подарена му от една жена по време на приемна. „ Смятаме, че сме вземи вярното решение и вървим в вярната посока, което ще докара до положителни резултати “, уточни претендентът за кмет на Пловдив от ГЕРБ Здравко Димитров.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР