Пловдив получава близо 17 милиона лева за изграждане на образователна

...
Пловдив получава близо 17 милиона лева за изграждане на образователна
Коментари Харесай

Пловдив получава близо 17 милиона лева за изграждане на образователна инфраструктура

Пловдив получава близо 17 милиона лв. за създаване на просветителна инфраструктура, това заяви зам.-кметът по обучение Стефан Стоянов. Той разясни че от подадените общо 11 плана по националната стратегия за създаване, продължение, надстрояване и реорганизация на детски градини и учебни заведения са утвърдени за финансиране за 7 обекта.

Проектните оферти са на обща стойност 16 817 000 млн. лв.. Средствата се отпускат по Програмата на държавното управление за нова просветителна инфраструктура, която започва през юни с показателен бюджет за всички общини 140 млн. лева и с дълготрайност две години.

С държавните средства е бъдат построени две нови детски градини надлежно в регионите "Тракия " и "Южен ". Две детски градини ще бъдат преустроени и пристроени, с цел да се обособят нови групи, ще бъде построена пристройка и към Детска ясла щ 19 за две нови групи. Сред утвърдените планове са още създаване на нова постройка на ОУ "Княз Александър I ", ремонт и реорганизация на корпус на СУ "Константин Величков " и продължение на съществуваща постройка към Професионалната гимназия по електротехника и електроника.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР