Пловдив. Пловдив заслужава титлата Европейска столица на културата“. Това каза

...
Пловдив. Пловдив заслужава титлата Европейска столица на културата“. Това каза
Коментари Харесай

Кметът на Солун Янис Бутарис: Пловдив заслужава титлата „Европейска столица на културата“

Пловдив. Пловдив заслужава купата „ Европейска столица на културата “. Това сподели кметът на Солун Янис Бутарис, който бе на двудневно посещаване в града по покана на кмета на Пловдив Иван Тотев, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Пловдив . По думите му, „ Европейска столица на културата “ е премия, която се дава на градове, имащи опцията да създадат нещо новаторско. „ Аз имам вяра, че Пловдив ще направи това “, уточни Янис Бутарис. На въпрос за това какъв съвет би дал на кмета на Пловдив Иван Тотев за Европейска столица на културата, Янис Бутарис отговори: „ Използвайте младежите, тъй като в тях е бъдещето “.
Кметът на Солун поздрави своя сътрудник за това, че се грижи добре за Стария град. Официалните посетители от Гърция не пропуснаха да упоменат, че са сюрпризирани от това по какъв начин ръководството на Пловдив съумява да вдъхне живот в старите къщи, като ги изпълва с разнообразни мероприятия, едно от които е Дефиле „ Вино и гурме “. „ Пловдив е популярен град, доста зелен, със остарели дървета и доста паркове, това ми направи извънредно усещане “, сподели още Бутарис. По думите му, положението на Стария Пловдив е положително, както и постройките по Главната улица имат великолепно строителство с въздействие на Европа от началото на XX век.
„ Впечатлен съм от Младежкия център в Пловдив, ще създадем подобен в Солун “, съобщи също Янис Бутарис. „ В Солун имаме упоритост да създадем също толкоз добър юношески център и сме доста впечатлени от това, което видяхме тук. Ние направихме особено изследване къде има сходни центрове, финансирани с пари от Европа и установихме, че тъкмо в Пловдив е най-хубавият “, разяснява Бутарис. Той изиска да се запознае по-подробно с плана, за дейностите в центъра – работа с младежи и продан, разнородни начинания и триумфите откогато действа. Бутарис добави още, че ще изпрати собствен екип, с цел да се запознае с метода на разчистване на Пловдив, защото чистотата на града прави огромно усещане. „ Имате прелестен град – доста зелен, със остарели дървета, чист и прелестен. Впечатлен съм от огромните и необятни булеварди и тротоари. Всеки път, когато пристигам тук, виждам, че Пловдив е станал все по-хубав и по-хубав “, сподели кметът на Солун. „ Изключително съм щастлив от позитивната оценка на моя сътрудник Янис Бутарис, тъй като това значи, че вършим добре своята работа и Пловдив се развива “, съобщи от своя страна кметът на Пловдив Иван Тотев.
Програмата на двудневното посещаване на делегацията от побратимения на Пловдив град включваше Стария град, базата на Аграрния университет в с. Брестник и обиколка на Цар-Симеоновата градина с Пеещите фонтани, посещаване на Младежкия център на Гребната база, както и разходка из Главната улица.
Тони МИХАЙЛОВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР