Пловдив. Пет незаконни постройки са съборени в циганската махала на

...
Пловдив. Пет незаконни постройки са съборени в циганската махала на
Коментари Харесай

Пловдив: Пет незаконни постройки са съборени в циганската махала на село Войводиново, утре събарянето продължава

Пловдив. Пет противозаконни постройки са съборени в циганската махала на село Войводиново. Това сподели за Агенция „ Фокус “ кметът на Община Марица Димитър Иванов. Събарянето на рисковите противозаконни постройки в циганската махала стартира в 16.00 часа. Багерите влязоха в циганската махала, а регионът бе отцепен. Полицейското наличие продължава да е засилено. По-рано денем кметът на общината издаде заповед с авансово осъществяване за срутване на противозаконните постройки. Става дума за постройките, които са рискови за живота и здравето както на живеещите в тях, по този начин и на преминаващите. Това са към 15 постройки.
Ситуацията е видимо спокойна. В махалата и през днешния ден няма хора, останали са единствено кучета и котки в къщите. Утре събарянето ще продължи след 08.00 часа.
Междувременно трети ден митингите на локалното население против циганските произволи не престават. Пред църквата в този час се събират протестиращи. Очаква се митингът да е максимален в петък, когато във Войводиново са поканени и сътрудниците на потърпевшия ефрейтор Валентин Димов, военослужещите от 68 бригада Специални сили. Днес той бе опериран. По информация от болничното заведение, където е настанен, положението му е положително и след няколко дни следва да бъде изписан.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР