Пловдив. Пчеларите от Пловдивска област ще отбележат своя професионален празник

...
Пловдив. Пчеларите от Пловдивска област ще отбележат своя професионален празник
Коментари Харесай

Николай Гайдов, Общинско пчеларско сдружение „Акация 1899″ - Пловдив: Пчеларите от областта ще отбележат своя професионален празник с водосвет и лекция за ползата от пчелните продукти

Пловдив. Пчеларите от Пловдивска област ще отбележат своя професионален празник в днешния ден, в който Православната черква уважава паметта на свети Харалампий. Това сподели за Радио „ Фокус “ – Пловдив Николай Гайдов, ръководител на Общинско пчеларско съдружие „ Акация 1899″ - Пловдив. По думите му честването на Деня на пчеларя ще се организира от 10.30 часа в Дома на науката и техниката в Пловдив. Там ще бъде осъществен водосвет. Предвидено е и малко одобрение от хор „ Родопско ехтене “. Ще бъде извършена и лекция на тематика „ Ползата от пчелните артикули и способи за тяхната консумация “. Лектор ще бъде апитерапевтът доктор Пламен Енчев.
Според националните показа св. Харалампий е стопанин на заболяванията, основно на чумата. Той се приема и като настойник на пчеларите. Затова на този ден хората донасят мед в храмовете, който се благославя и освещава. Осветеният мед се пази през цялата година за лек срещу шарка, обриви и други заболявания.
Тони МИХАЙЛОВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР