Пловдив отново посреща ФАРА, а до 21 април ще се

...
Пловдив отново посреща ФАРА, а до 21 април ще се
Коментари Харесай

Александър Калчев ще е председател на журито на творческия фестивал ФАРА 2022 |

Пловдив още веднъж посреща ФАРА, а до 21 април ще се одобряват поръчки в таз годишното издание на най-големия фестивал на изобретателната промишленост у нас. Комуникационните организации могат да показват своята работа в два състезанието - Творчески и Медиен, като до присъединяване се позволяват рекламни форми и акции, основани в България и осъществени в страната или чужбина, в интервала 01.01.2021 - 20.04.2022 година Организаторите на Фестивала дават спомагателна опция за присъединяване, като ще одобряват поръчки с продължен краен период до 29 април, в който таксите ще бъдат увеличени с 10%.

Творчески фестивал

Съревнованието за наградите в 38-те категории и подкатегории ще бъде журирано от специалисти в региона на рекламата и връзката, с ръководител Александър Калчев .



Александър Калчев е добре осведомен с това какво значи да реализираш същински сполучлива креативна идея. Измежду множеството награди, на които е притежател, един план се отличава мощно – режисираният от Александър филм „ Кентавърът “, който печели наградата Сребърен Лъв в Cannes. Александър е основен креативен шеф на DDB Париж, член на интернационалния ръб One Show и Art Directors Club във Франция. Заедно с ръководените от него екипи, е отличаван с повече от 40 награди в влиятелни интернационалните фестивали като Cannes Lions, Art Directors Club New York и други. За момента е единственият чужденец печелил наградата „ Творчески шеф на годината “ във Франция, два следващи пъти. Основният претекст в работата на Александър е основаването на креативен планове, които сами приказват за себе си – тези, родени от добра и откровена работа. Българският креативен капацитет е огромен и нееднократно е представял извънредно качествени акции. Александър Калчев дружно с останалите съдии в журито на ФАРА 2022 ще наблюдават за креативност, метод и значителност на участващите в конкурсната стратегия рекламни форми и акции.

Журито на креативния фестивал тази година ще бъде обособено в три секции – Storytelling, Craft и Tactics. Съставът на обособените журита по секции ще бъде друг и ще съставлява креативен експерти от агенции-членове на БАКА, самостоятелни специалисти и експерти в съответната област, фокус на съответната секция. Александър Калчев ще бъде ръководител на цялото жури, споделяйки своя несравним опит.

Медиен фестивал

Медийният фестивал, който ще награди най-отличаващите се изобретателни и стратегически издържани медийни акции през последната година, ще бъде журиран от потвърдени експерти и експерти. Журито ще бъде формирано от представители на български информационни организации.

Обща информация

Системата за поръчки и акредитации е отворена. Допълнителна подробна информация по отношение на достъп до фестивала и церемонията може да бъде открита тук:.

Фестивалът ще се организира в град Пловдив сред 8 – 11 юни под креативната идея „ Гилдия - концепция, която се осланя на нуждата от колаборация сред всички страни в информационната промишленост.
Благодарение на поддръжката на Нова Броудкастинг Груп и дъщерното й сдружение Нет Инфо като съществени спонсори на фестивала, креативната, маркетинговата и рекламната професионална общественост ще се събере още веднъж дружно, с цел да показа хрумвания, опит и да отличи най-хубавите достижения на българската реклама и образци за подражателство за гилдията.

ФАРА 2022 се провежда от Българската асоциация на информационните организации като планът е част от стратегия Наследство на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР