Пловдив отдавна се самоопределя като град на интелектуалците. Градът се

...
Пловдив отдавна се самоопределя като град на интелектуалците. Градът се
Коментари Харесай

Кой дърпа конците на нощния живот в Пловдив

Пловдив от дълго време се самоопределя като град на интелектуалците. Градът се кичи с купата духовна столица на България надалеч преди да бъде определен за Европейска столица на културата. Когато става дума за нощен живот обаче, тук най-добре вирее чалгата. За разлика от класическите вариететни питейни заведения и нощните заведения с техно и поп, танцувалните клубове, залагащи на Азис и Ивана имат надалеч по-дълъг живот. Такъв е пазарът, признават вложителите. Пловдив е академични град, в който отвън локалните младежи живеят още над 25 000 техни връстници от близки и далечни области. И очевидно чалгата е в кръвта им. И в този отрасъл обаче разтърсванията не са необичайност, а всяко ново съвременно място небрежно обира клиентелата на предходните водачи.

Към днешна дата обстановката се повтаря - заведенията със сериозен стаж " Галакси ", " Сикретс " и " Планета " са под сериозния напън на съперника " Мегами ". Във веригата, основана от богатите наследници Тодор Батков-младши и Вълчо Арабаджиев, са налети милиони. Клубът е крачка напред пред най-новия си конкурент - „ Оникс ”, който неотдавна се настани на мястото на неуспелия да пробие за следващ път на пазара в Пловдив хаус-клуб на софийската верига „ Бедрум ".

Данъчни налазиха дългогодишния водач " Галакси "

Новините от сектора сочат, че дългогодишният водач " Галакси " в ЖР " Тракия " е пред затваряне. Клубът има тежки проблеми с Национална агенция за приходите, почнали още преди години. В разгара на лятото заведението бе запечатано след взаимна инспекция на данъчните и полицията. Причината за мярката се оказа засечени систематични нарушавания, свързани с неиздаване на касови бонове. Преди няколко седмици инспектори от приходната организация още веднъж следяха на входа на заведението, чието име продължава да свети в описите с неизрядните и рискови компании. Няколко пъти през годините компанията, оперираща в заведението, се сменяше, само че вложенията в него не престават. Последният безценен ремонт бе изработен преди броени месеци, само че клиентелата продължава да понижава.

Понастоящем клубът е благосъстоятелност на " Груп 97 " ЕООД. Дружеството е записано през октомври 2017 година със притежател Красимир Костадинов. Преди това клубът е бил благосъстоятелност на няколко компании със сходни имена - " Галакси 97 ", " Галакси 197 " както и " Галакси 097 ". В другите години и при другите сдружения приходите на клуба варират в необятен набор. Към 2017 година " Груп 97 " е имал оборот от едвам 424 000 лв., до момента в който през 2016 година " Галакси 197 " е отчело чист доход от 2 143 000 лв..

Собственикът на " Мегами " под запор

" Мегами " е най-популярният чалга клуб под тепетата сега, като в него се реалокира огромна част от личния състав, а и от клиентелата на " Галакси ". Пловдивското заведение е част от веригата, основана в столицата от Тодор Батков-младши и Вълчо Арабаджиев. Негов притежател обаче е компанията " Вътрешни войски Корпорейшън " с шеф 24-годишния Александър Бозуков. Дяловете в нея пък са владеене на друго сдружение - " В.В.А. " ЕООД, в която едноличен притежател е Маринела Арабаджиева. Фирмата-майка сега е под запор, натрапен от Специализираната прокуратура на 1 октомври 2018 година. Това обаче очевидно не тормози данъчните и не пречи заведението да работи. Според данните от регистъра " В.В.А. " ЕООД няма никаква активност, доходи и разноски. То в никакъв случай не е било записано по ЗДДС. Дъщерното " Вътрешни войски Корпорейшън " обаче е отчело чисти доходи от 308 000 лв. през 2017 година На работа в него са били назначени близо 40 чиновници. Клубът и притежателите му са изправени и пред различен проблем, обвързван с намирането на ново място за " Мегами " в Пловдив. Теренът към Сточна гара бе продаден предходната година на южноафриканския фонд NEPI Rockcastle, който възнамерява тази пролет да стартира да построява там нов мол. Това е съществено предизвикателство, тъй като съгласно специалисти от сектора в постройката и оборудването са вложени над 2 млн. лв..

Конкуренцията се разраства

С нов адрес е едно от паметните поп-фолк заведения в Пловдив - " Сикретс ". То към този момент се намира в хотел " Санкт Петербург ". Съдружници в клуба са Пламен Кронев и Гроздан Каталинов с общата си компания " Сикретс Смарт " ООД. Дружеството очевидно работи на високи обороти - през 2016 година е заявило доходи от 1 432 000 лв., а през 2017-а - 2 113 000 лв.. След преместването на клуба при започване на есента клиентелата пораства, а притежателите имат и нови проекти за развиване, свързани с големия басейн до хотела, който по този начин и не проработи през годините. Там от " Сикретс Смарт " възнамеряват да изградят голям клуб, който да дава опция и за образуване на концерти, с което Кронев и Каталинов да влязат в конкуренция с общинската зала " Колодрума " и частната С.И.Л.А.

Всичко се мени, " Планета " остава

Най-дълга история в сектора под тепетата има клуб " Планета ", който остава с положително наличие на пазара. През годините обаче собствеността се сменя сред редица компании и физически лица. В момента зад " Планета " стои компания " Илмар Стайл " със притежател Линка Лапкова. Дружеството е застраховател на 36 лица в последните обществени данни към август 2018 година За 2017-а е заявило пред Национална агенция за приходите доходи от близо 1 100 000 лв..
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР