Пловдив. Общината награди с официални грамоти хората, удостоени с приз

...
Пловдив. Общината награди с официални грамоти хората, удостоени с приз
Коментари Харесай

Пловдив: Общината награди с официални грамоти хората, удостоени с приз „Най-добрият човек”

Пловдив. Общината награди с публични грамоти хората, удостоени с приз „ Най-добрият човек “, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Пловдив . Те бяха връчени от заместник-кметът Георги Титюков.
Първият измежду тях е доктор Маргарита Загарова. Тя е приключила медицина и богословие. Получава купата най-хубав човек, защото непринудено към този момент повече от 10 години работи в пловдивския затвор. Там тя се среща с лишените от независимост, организира лекции и диалози с тях. „ Човек би трябвало да обръща доста огромно внимание на хората, които имат потребност от помощ, изключително хората, които са тръгнали по пътя на духовенството “, сподели доктор Маргарита Загарова. Тя сподели, че предходната година е станала кръстница на един от лишените от независимост доживот, който има и издадена книга със стихове, споделя се „ И това съм аз – хроника на една доживотна присъда “.
Другият измежду номинираните, който получи грамота за „ Най-добрият човек “, е Борис Калибацов. Той е бил номиниран от момче от Асеновград с онкологично заболяване. „ Смятам, че е обикновено човек да може да оказва помощ на хората. Когато съм правил добрини не съм търсил нито признателност, нито някаква благодарност. Когато ми се обадиха хора от екипа на акцията помислих, че някой се майтапи “, сподели Борис Калибацов. Той е предприемач и от компанията, която ръководи поддържат контакти от доста обществени домове. „ Смятам, че положителното в хората в никакъв случай няма да изчезне “, разяснява Борис Калибацов.
Най-младият измежду тримата, които бяха удостоени с наградата за „ Най-добрият човек “ е студентката Катерина Чобанова. Тя е на 23 години и учи логика на психиката в ПУ „ Паисий Хилендарски “. Катерина получава своя приз за работата си като доброволец в Клиниката по детска хирургия. „ Родителите ми постоянно са ме учили да имам вяра в човешкото в индивида, да диря положителното в хората и постоянно е нужно да помагаш “, сподели Катерина Чобанова.
За седма поредна година Община Пловдив взаимно с Националния алианс на хора с редки заболявания, Професионална гимназия по хранителни технологии и техника – Пловдив и Асоциация НАЕ осъществя самодейността „ В търсене на най-хубавия човек ”. „ Община Пловдив предлага една извънредно богата палитра от обществени услуги. Услуги, които са ориентирани към уязвими обществени групи от обществото-възрастни, самотно живеещи, хора със характерни потребности, деца и младежи със характерни потребности. Но ние няма по какъв начин да се оправим, в случай че няма и положителни хора, които със средства, с мозъка си, с доброволческа работа да оказват помощ на тези обществени услуги “, сподели Георги Титюков по време на формалното връчване на грамотите.
Весела КРЪСТЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР