Пловдив обменя опит с Краков на международния форум „Глобално чист

...
Пловдив обменя опит с Краков на международния форум „Глобално чист
Коментари Харесай

Обменяме опит с Краков за чистотата на въздуха

Пловдив обменя опит с Краков на интернационалния конгрес „ Глобално чист въздух”, който се организира в полския град.

В срещата вземат участие заместник-кметът „ Общинска стопанска система, опазване на здравето, екология и ръководство на отпадъците “ Розалин Петков и специалисти от Община Пловдив.

Форумът е проведен взаимно от Общинския съвет на район Малополска и две водещи полски организации в региона на качеството на атмосферния въздух. Целта е да се насърчи интернационалното съдействие и да се обменят положителни практики и политики за запазване качеството на въздуха. Община Пловдив се показа с презентация за подхванатите на локално равнище ограничения и политики.

Представен бе и планът „ Разработване на „ Програма за възстановяване на качеството на атмосферния въздух на територията на Община Пловдив “ и План за деяние на същата за интервала до 2023 “, финансиран от ОПОС.

В рамките на самодейността са включени визити в станция за наблюдаване качеството на въздуха, срещи с учени от Университета за просвета и технологии в Краков, среща с Главния инспекторат по запазване на околната среда.

В срещата вземат участие представители на Главна дирекция „ Околна среда “ и „ Регионална и градска политика “ на Европейска комисия, Световната банка, представители на Полша, Франция, Германия, Чехия, Словакия, Унгария и други
тагове въздух непорочност конгрес краков розалин петков
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР