Пловдив. Областният управител на Пловдив Здравко Димитров дари автобус на

...
Пловдив. Областният управител на Пловдив Здравко Димитров дари автобус на
Коментари Харесай

Пловдив: Областният управител Здравко Димитров дари автобус на 68-ма бригада Специални сили по случай празника на формированието

Пловдив. Областният шеф на Пловдив Здравко Димитров подари рейс на 68-ма бригада Специални сили по случай 75-та годишнина от сформирането на Парашутната тайфа и основаването на българските Сили за Специални интервенции, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ”-Пловдив . Дарението бе оповестено и връчено на тържественото отбелязване на 75 години от сформирането на парашутната тайфа и сформирането на Българските сили за специфични интервенции. Димитров персонално връчи ключовете за рейса, който ще обслужва бойците и командния състав на командира на 68-а бригада бригаден военачалник Явор Матеев. Дарението се осъществя по самодейност и с поддръжката на регионалния шеф Здравко Димитров и се реализира с помощта на шефа на транспортна компания от Пловдив инж. Веселин Дошков.
На тържественото заседание послучай 75-та годишнина на Българските сили за специфични интервенции бяха наградени ветерани, военнослужещи и цивилни чиновници за проявения от тях професионализъм и дълг. Бригаден военачалник Явор Матеев получи от ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева почетен знак на Народното събрание на Република България за всеотдайната си работа.
На тържественото заседание участва и вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов, регионалният шеф на Област Пловдив Здравко Димитров, регионалният шеф на Област Кърджали Никола Чанев, ръководителят на Общински съвет Пловдив Савина Петкова, народни представители, общински съветници, ветерани и жители.
68-а бригада Специални сили е основана преди 75 години като Парашутна тайфа. 68-ма бригада „ Специални сили “ става обособена част от Българската войска след признатите от Народното събрание промени, оповестени в Държавен вестник от 09.12.2016г., в Закона за защитата и въоръжените сили.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР