Пловдив няма да изневери на традицията и в през септември

...
Пловдив няма да изневери на традицията и в през септември
Коментари Харесай

Празниците на Стария град: Богата програма и много настроение!

Пловдив няма да изневери на традицията и в през септември ще се проведат празниците на Стария град. Тази година мотото на събитието е " По трихълмието на времето ". Целта на тазгодишното издание на празниците е да обединят остаряло и ново. По този мотив ще забележим освен занаятчийски шатри, само че и съвременни реализатори и музиканти, посетители нормално на " Капана Фест ". Това стана ясно на конференция през днешния ден, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Официалното разкриване на празниците на Стария град е на 17 септември 2018 година на Античния спектакъл с концерт на Орлин Горанов и Кристина Димитрова. В дните от 17 до 23 септември улиците на Стария град ще се трансфорат в самобитен празник на това знаково за града ни място.

" Надяваме се всеки посетител да пристигна с усмивка и положително въодушевление, а даже да не дойдат с усмивка, ние ще им я създадем ", съобщи зам.-кметът по просвета Александър Държиков.

" Постарали сме се да подберем богата стратегия, тъй че и посетители на града, и пловдивчани да останат удовлетворени ", разясни и шефът на ОИ Старинен Пловдив Йордан Илиев.

Тази година в границите на празници на Стария град сред 17 и 23 септември пловдивчани и посетители на града ще могат да се насладят на също към този момент обичайния Панаир на занаятите с акцент кукли. " Вкусовете на Пловдив " също ще бъдат част от самодейността. Участие в празниците ще вземат и иноваторите от " Капана Фест " с разнообразни реализатори и спортни начинания.

В рамките на празничните дни е и 22 септември - Денят на Независимостта на България, заради което е планувана и тържествена заря, " както и още изненади ", разясни Йордан Илиев. Plovdiv24.bg е медиен сътрудник на събитието.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР