Пловдив нагази в червената ковид зона от днес, но мерките

...
Пловдив нагази в червената ковид зона от днес, но мерките
Коментари Харесай

Пловдив нагази в червената ковид зона, но ще кара с оранжеви...

Пловдив нагази в алената коронавирус зона от през днешния ден, само че ограниченията против болестта ще бъдат като в оранжева зона. Решението за по-мек метод беше огласено след съвещание на Областния действен щаб.

" Няма да има стягане на ограниченията в Пловдив и региона като за алена зона, съобразена с Националния проект на министерството на опазването на здравето. Разчитаме на съвестта на хората и даваме, по този начин да се каже, една седмица толеранс ", разгласи регионалният шеф Ангел Стоев.

Ще бъдат неразрешени единствено всеобщите мероприятия в обитаемоте места. Със сигурност така наречен селски събори ще бъдат анулирани, до момента в който за идните събития в Пловдив - като празника на града и други прояви, ще се разиска с Общината по какъв начин да бъдат лимитирани откъм посещаемост. Това е единствената мярка, която се планува от проекта на Министерство на здравеопазването при попадане в алена зона

„ Няма да има затваряне на молове, макар, че съгласно Националния проект за справяне с вируса, при алена зона, те се затварят. Ако заболеваемостта скочи доста, това може да се вкара от 1 септември. Относно заведенията има заповед на министър Стойчо Кацаров и ние се придържаме към нея плътно”, сподели Стоев.

Ще се вкарат ограничавания от 30 % за аудитория на спортните събития. Ще работят по-засилено и коронавирус зоните в 5 ДКЦ- та в Пловдив и едно в Раковски.



Друго решение на регионалния щаб планува да се разкрият поетапно към 300 нови коронавирус кревати. В момента здравните заведения разполагат с 515 такива кревати, като 157 са свободните. Само ден по-рано такива са били 236 кревати.

1721 са дейните случаи на ковид в пловдивска област сега. 322-ма са настанените в болница. Това е 18,7 %, пресметна регионалният шеф Ангел Стоев.

" Дано да удържим приетите в болница под 20 %, по този начин системата ще може да издържи ", разяснява още Стоев.

След извършен диалог с шефа на Районния център за трансфузионна хематология е станало ясно, че е обезпечена кръвна плазма за лечебните заведения. По данни на Центъра сега има обезпечени 380 единици кръвна плазма, което е доста значимо за лекуването на тежките форми на болестта, заяви още регионалният шеф. Той прикани хората да се имунизират.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР