Пловдив. На 19 и 20 септември т. г. Държавна компания

...
Пловдив. На 19 и 20 септември т. г. Държавна компания
Коментари Харесай

НКЖИ: Диспечерският център за управление на трафика в Пловдив отваря врати за ученици

Пловдив. На 19 и 20 септември т. година Държавна компания „ Железопътна инфраструктура ” (НКЖИ), взаимно с Община Пловдив провеждат Дни на отворени порти за възпитаници и преподаватели в „ Музея по железопътен моделизъм ” и Центъра за ръководство на трафика на бул. „ Македония “ №2 в град Пловдив. Това оповестиха от пресцентъра на НКЖИ .
Главният диспечерски център обгръща център за визуализация, супервизия и надзор на придвижването и на оборудванията по осигурителната техника за жп линията Пловдив – Свиленград. Учениците ще могат да се срещнат в действително време с работата на влаковите диспечери, ръководството на влаковете, историята на железницата, както и опциите за напредване с най-екологичния тип превоз.
Инициативата е част от интернационалната акция „ Европейска седмица на подвижността “, която се организира в интервала 16-22 септември. Целта на събитието е да се подчертава върху голямата потребност от понижаване на нездравословните излъчвания и потреблението на екологични транспортни средства.
Мотото на тазгодишното издание е „ Комбинирай, движи се! “. Чрез акцията се употребява опцията да се промотира споделената подвижност за напредване, методите за възстановяване качеството на въздуха и шумовото замърсяване, които са фактори за по-доброто качество на живот в града.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР