Пловдив. Министърът на културата Боил Банов е потвърди ангажимента си

...
Пловдив. Министърът на културата Боил Банов е потвърди ангажимента си
Коментари Харесай

Пловдив: Министърът на културата Боил Банов е потвърдил ангажимента си за реновирането на Концертната зала в града

Пловдив. Министърът на културата Боил Банов е удостовери уговорката си за реновирането на Концертната зала в Пловдив след среща, домакинствана от регионалния шеф на Пловдив Здравко Димитров. Това заяви за Радио „ Фокус ”-Пловдив Здравко Димитров. Министърът на културата е заречен, че ремонтът ще завърши в период и пловдивчани ще могат да се радват на една модерна концертна зала. Двамата са разискали и редица културни начинания, по които ще координират напъните си.
Здравко Димитров е провел и среща със зам.- кмета на Пловдив по просвета Александър Държиков, изпълнителния шеф на Фондация „ Пловдив 2019 “ Кирил Велчев, Елица Василева от общинската фондация, зам.-областните шефове Евелина Апостолова и Димитър Керин. Целта на диалога е била разискването и подписването на специфичен меморандум сред Областна администрация – Пловдив и фондацията, с който се слага началото на двустранно партньорство сред двете институции в региона на културния продан в региона. Споразумението ще даде опция да се търсят способи за насърчаване на културните мероприятия в региона, които ще наситят с нови забавни фестивали и събития представянето на Пловдив като Европейска столица на културата през 2019 година. Представителите на Фондация 2019 са показали отворената покана за финансиране на планове, инициирани от и за читалищата в Пловдив и района, с направление „ Читалища: общностно присъединяване и нововъведения “. Поканата е ориентирана към целия Южен Централен регион, който включва областите Пловдив, Смолян, Хасково, Кърджали и Пазарджик и в нея могат да аплайват, както читалищата в тези области, по този начин и техни сътрудници, които са приготвили особено планове по мотива, дружно с тях и локалните общности. Целта на програмата на Фондация 2019 е да насърчава най-разнообразни културни изяви и благоприятни условия за обогатяване на културния живот на тези общности, както и за насърчаване на обществено предприемачество.
Областният шеф акцентира, че връзката сред институциите е от извънредно значимо значение, освен за сполучливото привършване на този план, само че и за оставянето на трайна диря в културното пространство на района.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР