Пловдив Мамбас стана последният полуфиналист в регион Юг. Тимът си

...
Пловдив Мамбас стана последният полуфиналист в регион Юг. Тимът си
Коментари Харесай

Пловдив Мамбас се класира за полуфиналите в регион Юг

Пловдив Мамбас стана последният полуфиналист в район Юг. Тимът си подсигурява мястото в Топ 4 след триумф в решителния трети мач с Академик Пловдив -2 с 89:65 в зала „ Сила “. В спор за място на финала спечелилите ще се изправят против водача в постоянния сезон Хасково.

След замяна на кошове на старта, Пловдив Мамбас се възползва от все по-честите пропуски на състава на Йордан Иванов и след 10 минути игра поведе с 18:6. Разликата скочи до 19 през втория интервал, само че преди почивката символичните домакини понижиха за 34:44. Съперникът им обаче още веднъж стартира да усилва преднината си след паузата и преди решителната четвърт бе напред с 67:47. До края Пловдив Мамбас поддържаше задатък от към 20 точки и завоюва.

Илиян Ставрев приключи с 26 точки и 11 битки за спечелилите, само че с 8 неточности. Дилян Барбов има 20 точки и 7 битки, а Хайдар Баракат се регистрира с 14 точки и 14 битки, само че също с 8 неточности. За Академик -2 Кръстомир Михов записа 14 точки и 11 битки, а по 12 точки вкараха Александър Язаджиев (7 борби) и Йоанис Кикрилис.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР