Пловдив.Кметът на Северен“ инж. Ральо Ралев откри първите 4 от

...
Пловдив.Кметът на Северен“ инж. Ральо Ралев откри първите 4 от
Коментари Харесай

Пловдив: Кметът на район „Северен“ инж. Ральо Ралев откри първите 4 нови детски площадки

Пловдив. Кметът на „ Северен “ инж. Ральо Ралев откри първите 4 от 12 нови детски площадки в детските градини в региона. Това оповестиха от Община Пловдив . Заедно със своя управителен екип – зам.-кметовете Л.Кътова, доктор Кр.Асенов и К.Георгиев, секретаря на региона Д.Йорданова и гл.експерт „ Образование ” Н.Нончева – той бе посетител на децата в ДГ „ Захарно петле “ с втори адрес на територията на някогашната ДГ „ Пролет “, където новата образователна година стартира с прелестна облага: нови площадки за игра, три от които – на стойност 18 000 лева,са извоювани по план на Община Пловдив, а една – с присъединяване в план по ПУДООС на стойност 4983 лева Придобивката е извънредно значима за децата, учителите и родителите, защото дворът от дълго време имаше нужда от възобновяване и модернизиране на площадките за игра. С съображение шефът на детското заведение Цветанка Лазарова изрази задоволеност и горделивост от постигнатото, станало допустимо вследствие на дейното създаване, присъединяване и продобиване на плановете, които са подсигурили солидната дотация. Така градината се е справила с предизвикването едновременно да се изградят, обезопасят и оборудват с съвременни уреди цели 4 нови площадки, като е взела участие със съфинансиране на начинанията с 6 300 лева от общо 22 983 лева
По-съществено е, че от началото на новата образователна година всички 4 групи жители ще разполагат със свое ново, чудесно оборудвано и изцяло обезопасено място за игра. Малките актьори и артисти от „ Захарно петле “ изненадаха гостите си с прочувствена стратегия и нямаха самообладание да видят празничния обред с прерязването на лентата и плисването на водата.
Инж.Р.Ралев и Цв.Лазарова прерязаха щастливи лентата за откриването на площадките, като благодариха на децата за основаното въодушевление и им пожелаха да бъдат здрави и постоянно засмени. Кметът уточни, че празникът в ДГ „ Захарно петле “ слага начало на поредност от сходни събития и в други четири градини в региона, където целенасочената активност на шефовете също е направила допустимо децата в тях да се радват на по-удобни, по-безопасни и красиви места за игра. Само след дни следва разкриване на 4 нови площадки в ДГ „ Славей “, а във втората половина на септември ще бъдат актуализирани и площадките в ДГ „ Весела, ДГ „ Космонавт “, ДГ „ Дъга “. По този метод „ Северен “ ще бъде регионът, в който единствено за едно лято са построени 12 нови детски площадки, две са дооборудвани – безспорно висок отзив за работата на шефовете на детските заведения, съобщи районният кмет, и добави, че тази интензивност е директен резултат и от отличното сработване сред локалната власт, в лицето на районната администрация, и управленията на детските заведения.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР