Пловдив. Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев се срещна днес

...
Пловдив. Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев се срещна днес
Коментари Харесай

Пловдив: Кметът Иван Тотев се срещна с вицепрезидента на водещата световна компания за микропроцесори и специализирани интегрални схеми

Пловдив. Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев се срещна през днешния ден с вицепрезидента на „ Интел “ и общоприет управител на компанията за Израел Янив Гарти, както и с неговия татко Азраел Гарти, чиито корени са от града. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ – Пловдив от Общината.
„ Добре пристигнали в нашия безоблачен и ухилен град. Град, знак на приемливост и почитание сред етноси и религии “, съобщи кметът Иван Тотев и описа за историята, богатото културно-историческо завещание и икономическото развиване на Пловдив. „ Комбинацията сред промишленост, просвета, добра инфраструктура и градска среда вършат Пловдив желано място за живот. Голям подтик през последните години бележи и IT промишлеността, а авторитетните ни висши образователни заведения притеглят доста младежи от страната и Европа. През тази година градът ни е горделив притежател на купата Европейска столица на културата “, презентира кметът инж. Иван Тотев.
В прочувствено слово на български език Азраел Гарти описа за историята на фамилията си, за младежките години в Пловдив, за тези дни, в които ешелоните е трябвало да откарат евреите до лагерите на гибелта, само че църквата и пловдивското поданство не са разрешили това да се случи.
„ Не съм не запомнил Земята на моето рождение. Гордя се, че съм роден в България и съм горделив да бъда през днешния ден тук “, съобщи Азраел Гарти.
„ Въпреки, че не съм роден в тук, част от мен постоянно ще е в Пловдив “, сподели Янив Гарти. В представителната зала на площад „ Стефан Стамболов “ 1 вицепрезидентът на „ Интел “ – водещата международна компания за микропроцесори и профилирани интегрални схеми, изрази подготвеност за бъдещи диалози за реализирането на общи планове в областта на образованието и IT промишлеността.
Баща и наследник Гарти бяха отличени от кмета Иван Тотев с почетни плакети с герба на Пловдив.
На диалога в общината участваха заместник-кметът Стефан Стоянов, Мигел Ернандес – търговски аташе на посолството на Съединени американски щати, Камен Минков – търговски аташе в посолството на България в Израел, представители на Американската комерсиална камара, академичната общественост. По-късно денем те организираха среща с представители на водещи компании от „ Тракия икономическа зона “.
Гостите са в България за присъединяване във конгрес INNOSTART, който се провежда от Американската комерсиална камара в България и Израел с поддръжката на посолствата на Съединени американски щати и Израел в София.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР