Пловдив. Кметът на Община Пловдив Иван Тотев и кметът на

...
Пловдив. Кметът на Община Пловдив Иван Тотев и кметът на
Коментари Харесай

Пловдив: Кметът Иван Тотев откри нова детска площадка

Пловдив. Кметът на Община Пловдив Иван Тотев и кметът на Район „ Централен “ Георги Стаменов откриха нова детска площадка, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “-Пловдив . Тя се намира зад огромен търговски център на кръстовището с ул. „ Кап. Райчо “ 38/40 и „ Леонардо да Винчи “. Площадката е за деца от 2 до 12 години. Тя е с комбинирано оборудване с пързалка, къщурка за игри,люлка-махало, клатушка. Около нея са построени места за паркиране и гариране, с цел да може отчасти казусът с паркирането за живеещите в региона да бъде решен. „ Преди това хората се постановяваше да влизат в кални пространства, което е недопустимо “, сподели кметът на Район „ Централен “ Георги Стаменов. Подменени са плочниците пред входовете на блоковете, построени са нови стъпала.
„ Надяваме се в есенната залесителна акция да може да подсилим зеленината, с цел да може пространството да стане прелестен ъгъл за отдих на дребни и огромни “, добави още Стаменов. Площадката е построена със средства по рамковия контракт на Община Пловдив. Останалата инвестиция - джобовете за паркиране, тротоарните настилки, стълбищата и пейките в региона, е в границите на 35 000 лв.. Стаменов добави, че е създаден още един план за паркинг в региона и за възобновяване на парка. По предпочитание на живеещите там се създава опция за дребната площадка за футбол да се осъществя като фитнес навън. „ След като е подготвен планът, ще се съгласува с жителите в региона и в случай че има тяхното утвърждение или отрицание, ще тръгнем към възобновяване на спортната площадка или осъществяване на нова като фитнес навън “, означи още районният кмет.
Един от жителите в региона Васил Попов благодари на екипа на кмета за облагородяването на междублоковото пространство. „ Всички наши стремежи бяха изпълнени и се надяваме, че за бъдеще ще имаме подобен добър разговор “, сподели той. По думите му игрището за футбол основава доста огромен звук. „ Дори е нерегламентирано за работното му време. Не дава отговор на нормите за звук. То безусловно е под спалните на хората. Ако се преобрази в друга площадка, ще бъде доста добре “, добави още Попов.
Мария РУСЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР