Пловдив. Кметът Иван Тотев представи града в Международната годишна среща

...
Пловдив. Кметът Иван Тотев представи града в Международната годишна среща
Коментари Харесай

Пловдив: Кметът Иван Тотев представи града в Международната годишна среща за развитието на културното наследство в град Лука

Пловдив. Кметът Иван Тотев показа града в Международната годишна среща за развиването на културното завещание в италианския град Лука. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ - Пловдив от Общината. „ Целта на програмата „ Европейска столица на културата “ е да предизвика стереотипното отношение към функционалностите и характера на изкуството, местата, където се появява и хората, които го основават “, съобщи кметът на Пловдив Иван Тотев при представянето на града в Международната годишна среща (LuBeC), отдадена на развиването и познаването на културното завещание – технологии и туризъм, в италианския град Лука. Тя се провежда всяка година от Министерството на културното завещание и туризма, Министерството на икономическото развиване и Министерството на външните работи на Италия.
Община Пловдив бе поканена за първи път, а на форума присъединяване са взели още представители от Палермо, Парма, Матера и доста неправителствени организации с културна устременост.
„ Инициативата Пловдив – Европейска столица на културата 2019 “ има за цел да усили достоверността на културните събития в града, да откри метод за публиката и най-много да реализира положение, което може да бъде събрано просто и ясно в мотото „ Заедно “, се споделя още в презентацията, с която кметът Иван Тотев показа Пловдив.
Културните нововъведения, дигитализацията и тематики, свързани с промишлеността и европейското културно завещание, са част от главните въпроси, разисквани по време на полемиката.
„ Имаме събития с многочислени и цветни аудитории и участници, с цел да подчертаем високите амплитуди в календара, фестивалите, огромните шоу стратегии, както и дребни събития като спектакъл за един фен “, уточни още кметът при представянето на града.
Развитието на креативния квартал „ Капана “ през последните години, главните събития за 2019, мястото на тютюневия град, кино Космос, богатото и неповторимо културно завещание, положителното развиване на стопанската система също са намерили място измежду думите на Иван Тотев в презентацията на тематика: „ Да бъдеш столица на културата – включване, нововъведения, предприемачество “.
Заедно с изпълнителния шеф на фондация „ Пловдив 2019 “ Кирил Велчев и заместник-кмета по просвета Александър Държиков са обсъждани и събития, които да бъдат проведени в партньорство с община Парма.
Форумът в град Лука бе проведен и по отношение на Европейската година на културното завещание, която се отбелязва през 2018.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР