Пловдив като Европейска столица на културата ще остане в историята

...
Пловдив като Европейска столица на културата ще остане в историята
Коментари Харесай

Кметът: Избрахме най-централния пловдивски булевард, за да е незабравимо

Пловдив като Европейска столица на културата ще остане в историята на града като културно наличие. Започнахме планове, които нямаше да се случат, в случай че не бяхме ЕСК, сподели в изявление за " Радио Пловдив " Иван Тотев - кмет на града и ръководител на УС на фондация " Пловдив 2019 ". Като невиждана година за Пловдив дефинира 2019-а кметът поради семейството на Пловдив като ЕСК. В момента сме в трескава подготовка, сподели той и добави, че откриването ще бъде и тест за нас. За откриващото събитие на 12 януари се чакат над 30 хиляди посетители - публични лица и особено пристигнали са събитието. Над 1000 души са записалите се до момента доброволци за присъединяване в програмата. Над 700 публични посетители са удостоверили наличието си.

Откриването на ЕСК остава най-запомнящото се събитие, по тази причина избрахме тази 30-метрова светлинна кула от 200 тона, която ще може да се вижда отвред, да бъде нещо неповторимо, неповторимо и което няма да може да се види през целия живот.

Избрахме откриването да е на бул. " Цар Борис Трети Обединител “, тъй като това е мястото, на което може да стане нещо запаметяващо се. Дори и когато се подлага на критика поради проблемите с трафика, които това провокира, и за ваканцията на учениците, тогава отново приказваме за събитието и го разпространяваме, счита кметът.

Това е първият затворен бул. за просвета, сподели още той и напомни, че преди години неодобрение поради затворените за придвижване улици е имало и в квартал " Капана “.

" Ако не беше културната столица с наше домакинство, нямаше да поставим толкоз старания ", призна Тотев. Много неща към този момент се трансформираха и ще се трансформират.

За някои от забавените строящи се обекти: През тази година ще се довърши площад " Централен ", в четвъртък ще се организира последна среща за визията на галерията на " Гладстон ", ще напредне планът " Кино Космос ", няма да има повече поправки на булеваради. Концертна зала е държавна отговорност.

По въпроса дали ще се кандидатира за трети мандат, Иван Тотев отговори, че няма място за персонален избор, чака партийно решение.

А дали Пловдив - ЕСК ще остане за всеки с нещо вдъхновяващо и незабравимо? " От нас зависи, това е доста значимо, да не го забравяме - от нас зависи ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР