Пловдив изпревари София по ръст на имотни сделки за първото

...
Пловдив изпревари София по ръст на имотни сделки за първото
Коментари Харесай

Пловдив с най-голям скок на имотни сделки, вижте цените

Пловдив изпревари София по растеж на имотни покупко-продажби за първото тримесечие на тази година и стана първенец за цяла България. Скокът под тепетата е с 34% по отношение на същия интервал на предходната година, като в Агенцията по вписвания са регистрирани 3644 покупко-продажби. Това прави приблизително по 60 покупки и продажби на всеки работен ден. За съпоставяне растежът в столицата е едвам 26.4%, оповестяват в собствен разбор от Arco Real Estate.

Повишена интензивност при вложения в недвижими парцели се вижда в цялата страна. Ниските лихви по банковите заеми и свободният капитал в семействата са част от претекстовете на купувачите за деяние, изясняват брокерите. Липсата на капиталова опция за българина и желанието да избави спестяванията си от покачващата се инфлация също накланят везните към покупка на парцел.

Сделки за двустайни жилища в Пловдив се случват в диапазона от 45 000-65 000 евро " на зелено " и от 60 000 до 75 000 евро за приключени. При тристайните жилища ценовите равнища са от 70 000 евро до 90 000 евро " на зелено ", а за приключени от 80 000 до 120 000 евро. Най-предпочитаните региони в града са " Централен " и " Южен ", обобщават от компанията.

Интересът към селски къщи към Пловдив също се резервира висок, като там покупко-продажбите стават на цени от 50 000 до 200 000 евро - според от плана и размера.

Неотдавна и Национален статистически институт регистрира, че градът на тепетата е привлякъл най-вече преселници през 2020 година Любопитното в статистиката беше, че най-вече " нови пловдивчани " идват от София, Пазарджик и Смолян.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР