Пловдив и София в надпревара за първото бебе на 2023

...
Пловдив и София в надпревара за първото бебе на 2023
Коментари Харесай

Пловдив и София в надпревара за първото бебе на 2023 година


Пловдив и София в конкуренция за първото бебе на 2023 година.

Лекарите от университетската болница " Свети Георги " в Пловдив са изродили момче още в първата минута на новата година. Раждането на дребния Йоан медиците дефинираха като добър знак.

Йоан се ражда с съвършените ограничения от 3430 грама, растеж от 51 сантиметра и в чудесно здраве, разяснява Българска национална телевизия.

" Раждането беше безусловно непринудено, обикновено, естествено раждане, с раждане онлайн и доносено бебенце с термин 1 януари, в първата минута, дори в първите секунди на новата година. Важното е, че за нас беше първото бебенце и го считаме в действителност за доста добра прокоба ", съобщи доктор Гита Ямакова, Клиника по акушерство и гинекология, УМБАЛ " Свети Георги " - Пловдив.

Семейството на Йоан е от Садово, а за 32-годишната му майка той е втори наследник. От началото на 2023 година в Клиниката по акушерство и гинекология на болница " Свети Георги " към този момент са се родили 5 бебета, измежду които и близнаци, които са недоносени.

Около 11 % за страната е в последните години броят на недоносените деца, изясняват от неонатологичното поделение на болничното заведение.

" Неприятният факт е, че се промени структурата на недоносеността, раждат се от ден на ден деца с тегло под 1500 и под 1000 грама и там са неимоверни напъните за запазване на техния живот ", добави проф. Мая Кръстева, шеф на неонатологичното поделение към УМБАЛ " Свети Георги " -Пловдив.

За 2022 година в университетската болница са се нараснали ражданията.

" 2022 година имаме с към 100 раждания повече, в сравнение с през 2021, повече избират естественото раждане ", сподели още Елена Димова, акушерка към родилна зала.

Очаква се на следващия ден дребният Йоан да бъде изписан и да се прибере вкъщи, дружно със своята майка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР