Пловдив и Сибир ще си обменят студенти по медицина, стана

...
Пловдив и Сибир ще си обменят студенти по медицина, стана
Коментари Харесай

Заради общ проект по програма „Еразъм+” Пловдив и Сибир ще си обменят студенти по медицина

Пловдив и Сибир ще си обменят студенти по медицина, стана ясно след визитата на представители на съветския Томски държавен университет в града под тепетата. Той е най-старият университет в Сибир, натрупал е огромен теоретичен потенциал и е непрекъснато измежду иноваторите в Русия и по света.

От тази учебен срок Томският държавен университет предлага първата в Русия магистърска стратегия по здравна иновация, оповестиха при визитата си в Медицински университет-Пловдив заместник-ректорът по изследователската активност проф. доктор Юрий Кистенев и проф. доктор Виктор Черепанов. Двамата ВИП-гости имаха опция да прегледат Аудиторния комплекс на МУ – Пловдив и да се срещнат с новооткрития медицински симулационен подготвителен център, който е най-големият и сложен у нас. „ Въпреки че учени от съветския и българския университет имат открити контакти, за първи път ще се реализира общ план за учебен продан по стратегия „ Еразъм+ “ на институционално равнище ”, съобщи проф. доктор Мариана Мурджева, зам.-ректор по „ Международно съдействие и планова активност ”.

Тя уточни, че визитата на партньорска делегация от Сибир е от основно значение за идната взаимна активност на двата университета. От Медицински университет–Пловдив са задоволени, че в изискванията на сериозна конкуренция за асимилиране на евросредства по стратегия „ Еразъм+ “ за планова активност с съветски сътрудници за сходно финансиране е утвърден техният вуз.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР