Пловдив и Пазарджик са най-близо до грипна епидемия. За Смолян

...
Пловдив и Пазарджик са най-близо до грипна епидемия. За Смолян
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: Какви са тенденциите при грипа, идва ли пика и как да се предпазим 

Пловдив и Пазарджик са най-близо до грипна зараза. За Смолян можем да кажем, че към този момент е в зараза. Колегите публично я оповестиха. Това сподели основният здравен контрольор доцент Ангел Кунчев в предаването " България, Европа и светът на Фокус " по радио " Фокус " . " Плевен, Ямбол и Габрово също са близо. Грипната вълна е тръгнала ", добави доцент Кунчев. Тази година вирусът стартира от Смолян. 

Според него това е напълно всекидневно събитие за годината, само по време на пандемията от COVID-19 ситуацията е била усложнена. 

Имунизация и отбягване на контакти са измежду главните способи за предварителна защита. 

" При едно въздушно-капково заболяване предаването е доста елементарно ", уточни доцент Кунчев. Възрастните и хронично болните би трябвало да се пазят. "

" Следим вируса по един много комплициран математически модел, построен на база 50-годишен опит. Вземат се разнообразни фактори, които обуславят равнището на заплаха в съответна област - закупуването на медикаменти, посещаването на доктор и други "

Доц. Кунчев изясни, че децата от 1-4 години най-често търсят здравна помощ, само че не са най-често боледуващите от грип. " Няма възраст, която да е защитена от грип. Грипът е сериозно заболяване. Човек е с доста потисната интензивност. Не може да прави естествени действия. Пиковите моменти на грипа предстоят. Предоставяме гратис имунизация за хора на 65 години ", съобщи доцент Ангел Кунчев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР