Пловдив и Габрово влязоха в режим на грипна епидемия заради

...
Пловдив и Габрово влязоха в режим на грипна епидемия заради
Коментари Харесай

Пловдив и Габрово обявиха грипна епидемия

Пловдив и Габрово влязоха в режим на грипна зараза поради повишаващата се заболеваемост в двете области.

Въвеждат се краткотрайни ограничаващи ограничения, които ще са в действие от понеделник, 22 януари, до неделя, 28 януари.

Засега учебните заведения няма да бъдат затваряни, а учениците ще не престават да учат присъствено.

Какви са ограниченията:
Преустановяват се плановите съвещания на здрави бременни дами и децаПреустановяват се профилактичните прегледи и наложителните имунизации при персонални лекариПреустановяват се свижданията в лечебни заведения и обществени институции за деца и възрастни. Допускат се изключения единствено в някои обстановки като при терминално заболели пациентиЗадължително е да се носи защитна маска в лечебните заведения, както от медицинския личен състав, по този начин и от посетителитеЩе се организира прецизен надзор за заболели деца в детски градини и възпитаници в учебните заведения, които ще бъдат връщани по домовете. Няма да се позволяват болни учители или възпитатели. Предвижда се и засилена стерилизация два пъти дневно и постоянно проветряване на пространствата.
Смолян към този момент е в грипна зараза, а краткотрайните ограничения там са оповестени до 24 януари, сряда.

В момента в България се популяризира грипен вирус от вид А - по-силно инфектиран и с по-изявени признаци като кашлица, болежка в гърлото, хрема или запушен нос, болежка и уязвимост в ставите и мускулите, главоболие, отмалялост и изнемощялост.

Най-опасни са възможни затруднения при деца до 5 година, при възрастни хора и при хора с отслабена имунна система.

Препоръчително е хората, болни от грип, да остават вкъщи в първите 2-3 дни от появяването на признаците и да си почиват.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР