Пловдив е спортен град, който трупа успехи и дава поводи

...
Пловдив е спортен град, който трупа успехи и дава поводи
Коментари Харесай

Грациите на СК Тракия: Вече 30 години много труд, вяра и к...

Пловдив е състезателен град, който натрупа триумфи и дава мотиви за горделивост на цяла България. Вече 30 години съществена " виновност " за хубостта и насладата в нашия принос имат грациите от Семеен кодекс " Тракия ".

Клубът по художествена гимнастика е учреден на 6 януари 1993 година в залата до стадион " Христо Ботев ". Първи ръководител е Надя Александрова. Сега почетен ръководител е олимпийската шампионка от Монреал 76 Стоянка Груйчева. В Управителния съвет е именитата Наталия Моравенова - първата наставничка на явлението в гимнастиката Мария Петрова.

За тези 30 години над 3500 девойки са се докоснали до магията на художествената гимнастика. Грациите на Семеен кодекс " Тракия " са оставили следа в родната ни гимнастика. В момента Ванеса Емилова е в селекцията на националния тим за девойки. Валерия Ватова също е в състава на националната селекция при дамите.



Главен треньор на клуба е Ирина Чернева, а в екипа влизат още Нина Саръкасалова, Джемиле Халилова, Анета Гайдаджиева, Силвена Чернева, Петя Бутилова, Деси Игнатова, Марина Иванова и Нина Николова. Хореографи са Катя Видева, Мария Лишева и Ирина Панова.

Вече осем години клубът провежда интернационален шампионат " Тракия къп " и връчва наградата " Мария Петрова ". Последен притежател за 2022 гоина стана Никол Тодорова. Момичетата и техните треньорки сега интензивно се приготвят за новия календар, включващ национлни квалификации и за първи път катгория " Елит " за ансамблите.

Вестник " Марица " и екипът на marica.bg честитят юбилея на всички свързани с магията на художествената гимнастика и " Тракия ".

Продължавайте да творите хубост. Това е единствено началото, нали!
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР