Пловдив е орисан да бъде сред първите! Доказа го през

...
Пловдив е орисан да бъде сред първите! Доказа го през
Коментари Харесай

Румен Радев: Пловдив е орисан да бъде сред първите!

" Пловдив е предопределен да бъде измежду първите! Доказа го през Възраждането, в битката за църковна и политическа самостоятелност. Нека помним, че тази пловдивска крепост на духа  е изграждана с безрезервност, мъдрост и предвидливост.

Нека тачим нашата история и обичаи. Нека през днешния ден се преклоним пред всички модерни будители, пред хората, които обогатяват нашата ценностна система и които носят в себе си достойната искра на знанието! Честит празник, скъпи сънародници! ".

Това бяха част от думите на президента, изречени преди минути в Пловдив. Преди него слово прочете и кметът на Пловдив, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Държавният глава бе посрещнат в 9.10 часа пред Хуманитарната гимназия " Св. Св. Кирил и Методий “. В 9.20 часа стартира тържеството, на което Радев произнесе слово. В рамките на честването Негово Високопреосвещенство Пловдивски митрополит  отслужва молебен, а пред паметника на славянските равноапостоли ще бъдат положени венци и цветя.  

В 10.00 часа президентът ще се включи в шествие във връзка празника, което ще стартира от площад " 11 май “ и ще приключи пред постройката на община Пловдив.  

От 10.50 часа, в Драматичния спектакъл, президентът ще взе участие в тържественото отбелязване на 60 години от основаването на Пловдивския университет " Паисий Хилендарски “. Президентът ще приветства академичното управление, преподавателите и студентите на висшето учебно заведение.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР