Пловдив е на първо място в България по катастрофи с

...
Пловдив е на първо място в България по катастрофи с
Коментари Харесай

Безопасност по пловдивски: Слизай от тротоара, пречиш на...

Пловдив е преди всичко в България по произшествия с тежки последици на глава от популацията през последните години. Както от дълго време е известно, за черната статистика с изключение на неприятната организация на придвижването, положението на пътищата и на колите и занижения надзор, повода е и в главите на водачите. Днес, в Еворпейския ден без жертви на пътя, описваме за един необикновен пловдивски случай, на който нито една институция към този момент на обръща внимание – завладяването на тротоарите отвън Синя зона от колите.

Тръгваме по улица „ Оборище “ в Кършияка. В самото начало се сблъскваме със длъжностен автомобил на прочут автосервиз, заел пространството за пешеходци. За да минат, те би трябвало да слязат на платното. Продължаваме напред и се сблъскваме с бус, който зарежда магазин за плод и зарзават. Тук няма място даже котка да премине около фасадата, да не приказваме за майка с количка.

Следва нов вид завладяване на тротоара – поради неналичието на джоб на платното казаните за отпадък са на тротоара.

И едно показно паркиране с четирите гуми върху плочките. Това БМВ очевидно домува тук, тъй като се усеща доста комфортно на територията, отредена за пешеходци.

Между другото, джигитите на пътя под тепетата към този момент имат и нов номер – единствено за седмица три коли изхвърчаха през тротоарите и стопираха с разрушени предници в стени и огради – две след конфликт между тях на бул. „ Христо Ботев “ до Военна болница и една на ул. „ Стефан и Обрейко Обрейкови “ в „ Северен “. Така че, с изключение на от погрешно паркирани коли, пазете се и от летящи джигити над плочките.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР