Пловдив е магичен град. Дали сте местни, или сте гости

...
Пловдив е магичен град. Дали сте местни, или сте гости
Коментари Харесай

Ако сте в Пловдив, бъдете сред първите геймъри, редили шевиц...

Пловдив е магичен град. Дали сте локални, или сте посетители на града, той няма да ви остави да скучаете. Освен обичайна разходка из павираните улици на Стария град и кафето на Главната улица, Пловдив ви е приготвил още забавни събития.

Тест на български настолни игри за геймърите в " Офлайн кафе " на 10 октомври от 10 ч.

През последните две години се разсъниха редица начинаещи български дизайнери. С горделивост можем да кажем, че има десетки български настолни игри в разработка. С още по-голяма горделивост можем да споделим, че част от тях ще бъдат показани при нас.
Заповядайте на 10.10 (неделя) от 10 сутринта до 10 вечерта и пробвайте актуалните дизайни на родните ни основатели.

Бъдете измежду първите, тествали най-новия първообраз на " ЕТНО - Направи шевица ". Настолна игра, въодушевена от българската везба и Канатицата, в която до 4 участници събират и подреждат плочки, като се състезават кой ще извърши най-вече условия.
Играйте и спечелете посредством обмисляне, творчество и пространствено мислене. Заповядайте на 10 октомври в " Офлайн кафе " и пробвайте още от актуалните дизайни на родните ни основатели. Входът е безвъзмезден.

" Приказка за Цар Салтан " чака малчуганите н Кукления спектакъл на 10 октомври от 10,30 и от 11,45 ч.

Всеки е чувал за великия съветски стихотворец Пушкин, само че не всеки е чел неговата " Приказка за цар Салтан ". Владетел на богата страна, горчиво излъган от сестрите на жена си и тяхната майка, жертван да не види сина си... Но да не описваме сюжета. История, изпълнена със злоба, измами, бедствия, само че и с чудеса, с магии. Приказка, разказана в мелодична рима, завършваща с най-голямата християнска добродетел – прошката.

Продължителност: 45 минути
За малчугани над 4 година

SB-ACADEMY кани студенти в парк " Лаута "

SB-ACADEMY кани всички свои студенти на едно незабравимо прекарване. Нека посетим дружно Въжения парк на Лаута на 10 октомври в 12 ч. Очакваме ви пред парк-хотел Пловдив в 11:45 в спортно облекло. Нека да посетим места, които е мъчно да откриете за себе си и да прекараме един прелестен следобяд дружно.

Женски футбол: Пълдин - Енко

Дамите от Пълдин и Енко излизат в пловдивско дерби в мач от 6-ия кръг на Женския шампионат по футбол. Срещата ще се играе на 10 октомври от 15,30 ч. на стадиона в с. Труд.

" Майстори " от Рачо Стоянов ви чака на 10 октомври от 19 ч. в Драматичния спектакъл в Пловдив, Голяма зала.

Пиесата " Майстори " трансформира историята за двамата дърворезбари Найден и Живко и тяхното съревнование за сърцето на Милкана в драма с антични размери. Красотата като ентусиазъм и хубостта като жертва е възелът на спора в тази класическа творба на Рачо Стоянов. За да се изправи фенът пред безконечния български въпрос – безусловно кръвта ли е заварката на българския градеж; наложително ли е иконостасът на мъжа и създателя да е вдигнат върху женските сълзи и болежка.

Пиесата " Майстори " е измежду образците на българската драматургия, съчетава в себе си сантименталната памет за Възраждането и актуалните исблъсъци на националния ни темперамент. А вълшебният дудук на Теодосий Спасов ще ви омае.

За още пловдивски събития четете в новия.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР