Пловдив е готов да посрещне зимата, обявиха от общинската администрация.

...
Пловдив е готов да посрещне зимата, обявиха от общинската администрация.
Коментари Харесай

Общинската администрация: Пловдив е готов да посрещне зимата

Пловдив е подготвен да посрещне зимата, оповестиха от общинската администрация. Зимното дежурство на техниката започва на 1 декември, само че при потребност може да се реагира и по-рано. Тази година ще се употребява нова технология при обработката на пътните настилки, при която солта ще се разпръсква овлажнена с химически разтвор, което ще забързва действието ѝ.

Пловдив

Комисия с специалисти от общината и пътна полиция инспектираха наличната техника, която ще подсигурява зимното разчистване на Пловдив. 90 машини, измежду които 55 снегорина, 26 разпръсквача и 8 челни товарача, ще се употребяват в борбата със снега.
Златин Велев, зам.-кмет на Пловдив: Имаме налични 4700 тона сол в солището на Чистота. Имаме обезпечен химически препарат калциев дихлорид 68 тона, като новото тази година е, че всичките камиони, които разпръскват сол, са снабдени с нова система, която ще разпръсква течен калциев дихлорид, ще овлажнява солта – по този начин се реализира доста по-бърз резултат на действието на солта и може да се работи до -20 градуса.  ​От през днешния ден всички коли би трябвало да се движат със зимни гуми ​От през днешния ден всички коли би трябвало да се движат със зимни гуми
От през днешния ден всички коли би трябвало да се движат с подобаващи за зимата гуми, напомнят от "Пътна полиция ". До края на месеца стартират засилени инспекции п...

С новия способ от общината подсигуряват да не се стига до замръзване на улиците в града.
Иван Стоянов, шеф Оперативна програма Чистота: Така че в случай че е изсъхнал студа и не е влажно гранулата на солта не пада върху пътното платно суха, а пада овлажнена, по този метод не се разпръсква от колите, има по-добра сцепление с асфалта.
За всеки автомобил, включен в зимното дежурство, общината ще заплаща по 3 лева на час без Данък добавена стойност, а когато стартира действително да почиства, сумата става 27 лева за час. Миналата зима са били начислени 31 часа ефикасна работа при зимни условия. В снегопочистването ще се включат и 400 дами, както и малогабаритна техника за тротоарите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР