Пловдив е един от десетте най-добри средно големи града на

...
Пловдив е един от десетте най-добри средно големи града на
Коментари Харесай

Пловдив попадна в 2 престижни класации на Файненшъл таймс за най-добри места за правене на бизнес

Пловдив е един от десетте най-хубави приблизително огромни града на бъдещето в световната ранглиста на „ Файненшъл Таймс “. Градът попада в две от класациите на влиятелното бизнес издание, за стратегическо привличане на вложения и за успеваемост на разноските.

В класацията за тази година бизнес анализаторите на изданието са сравнили 116 приблизително огромни града (с население до 8 милиона жители) от целия свят по над 90 критерия, с цел да излъчат спечелилите.

Основните индикатори са: стопански и демографски фактори, човешки запаси и качество на живот, резултатност на разноските, съгласуваност, удобна среда за развиване на бизнеса и други

„ Пловдив дава високо качество на живот и добре развита стопанска система, което е привлекателно за вложителите и попадането ни в влиятелната ранглиста е предстоящо.

Общината сега работи по плана на сертифициран от страната вложител клас А, като непрекъснато водим договаряния с евентуални вложители “, уточни кметът Здравко Димитров и акцентира, че все още в Пловдив се осъществят обществени вложения в инфраструктура за над 500 млн. лева, което ще подсигурява устойчивото развиване на района, ще усъвършенства бизнес климата и ще направи града още по-привлекателен.

Пловдив е единственият град в България, попаднал в топ 10 на влиятелната ранглиста дружно с Монреал, Канада; Лион, Франция; Пърт, Австралия; Базел, Швейцария; Билбао, Испания; Йокохама, Япония и други. Пловдив се наложи като най-големият промишлен център в страната, а Тракия икономическа зона е една от най-големите зони в Югоизточна Европа. В нея създават стотици български и интернационалните компании с вложения на зелено за над 2 милиарда евро през последните 15 години.

Според заместник-кмета по Бизнес развите Стефан Стоянов Пловдив и районът не престават да са гореща дестинация за вложения и индустриалните зони и услугите ще продължат да се развиват даже и във времена на рецесия. Навлизането на нови български и интернационалните вложители продължава интензивно даже и през тази година.

Печатното издание „ fDi Intelligence “ доближава до над 15000 абонирани корпоративни и трансгранични капиталови експерти по целия свят, както и до хиляди консуматори онлайн, което дава на Пловдив и района изключителната опция да се отличи като топ дестинация за бизнес вложения, подкрепена от издание с висок интернационален престиж - едно удивително и значимо достижение по време на пандемичната рецесия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР