Пловдив е домакин на първия международен конкурс за млади тенори

...
Пловдив е домакин на първия международен конкурс за млади тенори
Коментари Харесай

28 млади тенори от цял свят идват в Пловдив за международния конкурс “Камен Чанев“

Пловдив е хазаин на първия интернационален конкурс за млади тенори „ Гласът на Камен ” от 22 до 26 август. Каузата на уредниците е да дават опция на младите актьори да пренесат посланието за цялостна отдаденост и почтеност към изкуството на изключителния тенор Камен Чанев.
Прочетете още
„ Подкрепиха ни сътрудници, съидейници, другари и сътрудници, с помощта на които в Пловдив идват 28 надарени артисти от целия свят (след селекция от 40 кандидати), с цел да продължат живота на концепциите и разбирането на Камен Чанев за същността на оперното изкуство ”, споделят те.



Световният тенор Хосе Кура е ръководител на интернационалното жури на състезанието,  а членове са: примата Красимира Стоянова - Камерзенгерин и непрекъснат посетител на Виенската държавна опера, проф. Марио Диаз - декан на консерваторията Моцартеум в Залцбург, Андреас Делерт - Hilbert Artist Management, Огнян Драганов - шеф на Държавна опера-Стара Загора и Таня Иванова - основател на фондация " Камен Чанев ". Държавна опера-Пловдив е показана от шефа доцент Нина Найденова и артистичния шеф Лучано Ди Мартино. Активно подпомагане за провеждането на състезанието оказват УС на фондация " Камен Чанев "  Десислава Шишманова, Валери Кьорленски, Иван Фратев, Марта Божикова и Владимир Кираджиев. Осигуреният награден фонд е над 10 000 евро.



„ Очакваме ми на Античния спектакъл на 26 август за Гала концерт на лауреатите от състезанието " Гласът на Камен ", който ще бъде дирижиран от Хосе Кура, и в който особено присъединяване ще вземе примата Красимира Стоянова. Публиката на Пловдив също ще избере най-хубав тенор в трети тур с награден фонд 1000 евро на 24 август на Римския стадион от 18.30 часа с вход свободен, когато участниците ще изнесат стратегия от канцонети и известни арии по собствен избор ”, споделят от фондация „ Камен Чанев ”.

Конкурсът е част от стратегия „ Наследство II ” на Пловдив - Европейска столица на културата 2019.

Фотографии: Александър Богдан Томпсън
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР