Пловдив. Дружбата ни със САЩ не върви само по линия

...
Пловдив. Дружбата ни със САЩ не върви само по линия
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов: Дружбата ни със САЩ не върви само по линия на базите, ученията и отбранителната мощ, с тях правим и неща за археологията, културата и историята

Пловдив. Дружбата ни със Съединени американски щати не върви единствено по линия на базите, ученията и отбранителната мощност, с тях вършим и неща за археологията, културата и историята. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов в Пловдив, където посети Епископската базилика на Филипопол, оповестиха от Правителствената осведомителна работа . Премиерът изрази признателност към Фондация „ Америка за България “, която взаимно с държавното управление и общината работи по огромния и автентичен план за реституция и социализация на базиликата. „ Пловдив е от „ живите градове “, лежащ върху такава история и хората ще имат от ден на ден благоприятни условия да я виждат, ще идват повече туристи “, означи министър-председателят.
Премиерът Борисов подчертава върху сериозната поддръжка, която държавното управление оказва за разкриването и съхраняването на неповторими археологически обекти в България. Според министър-председателя по модела на Гърция и Италия страната ни може да има редица изгоди от промотирането на археологическото си благосъстояние.
В Пловдив министър-председателят Борисов посети и новата изложба на улица „ Гладстон “. Строежът на галерията завърши в края на август, а при започване на септември в нея беше открита първата галерия. Строителството на изложбената зала продължи близо година, като цената на плана е 4,2 млн. лева От тях 3,5 млн. лева са отпуснати от страната по отношение на семейството на Пловдив като Европейска столица на културата 2019.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР