ПЛОВДИВ ДОМАКИН НА ФИНАЛНИЯ КРЪГ ОТ ЕНДУРО СЕРИИТЕ ЗА 2021 ...

ПЛОВДИВ ДОМАКИН НА ФИНАЛНИЯ КРЪГ ОТ ЕНДУРО СЕРИИТЕ ЗА 2021

Финалите на Ендуро сериите за първи път в Пловдив

ПЛОВДИВ ДОМАКИН НА ФИНАЛНИЯ КРЪГ ОТ ЕНДУРО СЕРИИТЕ ЗА 2021 ГОДИНА

Започна 7-и заключителен кръг от Българските Ендуро Серии за 2021 година. Домакин на обстоятелството за първи път е град Пловдив и пътеките в региона на хижа Здравец. За присъединяване в обстоятелството все още, макар неприятното време и тежките изисквания, са записани към 50 участници от всички краища на страната и няколко пълномощника на прилежаща Гърция.

Ендуро дисциплината е една от най-забавните и бързо разрастващи се в международен мащаб през финалните няколко години в планинското колоездене и съставлява композиция от втурване за време през техничен планински терен по няколко специфични прави и тежко физическо натоварваме при напредването на самоход сред обособените стадии.

Пилотното списание на „ Пловдив Ендуро “ ще включва 3 специфични стадия с обща дължина от близо 10 км и над 20 км трансферни прави. Трасетата включват голям брой стръмни, скоростни сектори, корени, камъни и скокове, а проливните дъждове през миналите дни, ги създадоха още по-предизвикателни и сложни за състезателите.

Финалният кръг на Българските Еднуро Серии ще бъде решителен за крайното класиране в шампионата и годишната класация в множеството от категориите и се чака конкуренцията да бъде доста оспорвана. Победителите в обособените категории ще получат парични и предметни награди предоставени от Нисан, Ред Бул България, Допелхерц, магазини All Mountain и Skulls & Forks.

През този сезон Българските Ендуро Серии включваха общо 7 кръга, а домакини бяха Витоша, Банско, Враца, Петрич, Смолян, Пампорово-Мечи чал и за първи път Пловдив.

Източник: marica.bg