Пловдив. Днес е ден на вярата, която ни завещаха нашите

...
Пловдив. Днес е ден на вярата, която ни завещаха нашите
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев: Нека новоизграденият православен храм в авиобаза Граф Игнатиево да носи сила и вяра на летците, които пазят небето на България

Пловдив. Днес е ден на вярата, която ни завещаха нашите ветерани и учители от поколенията, които градяха реактивната авиация и щурмуваха звуковата преграда, на героите, които популяризираха България по времето на Балканската война, и тези, които гневно бранеха небето над София. Това съобщи президентът и Върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев в авиобаза „ Граф Игнатиево “ по време на откриването и освещаването на параклис „ Св. Вмчк. Мина “, съобщи репортре на Радио " Фокус " - Пловдив.
„ В днешния незабравим ден на това свято място, от което стартира военният суверенитет на България, тази религия най-накрая има своя храм “, съобщи президентът и уточни, че със съграждането и освещаването на параклиса военнослужещите от базата получават духовна протекция и поддръжка. Румен Радев пожела този храм да дава мощ и религия на българските летци, които носят на плещите си голямата отговорност да пазят небето на България, като се оправят с неимоверните компликации и с убийствено дребния нальот, който тегне като поличба към този момент дълги години, с цел да се връщат те с победа след всеки полет.
Според президента Радев инженерно-техническият състав на военното формирование всекидневно прави героизъм като продължава да обезпечава изправна и надеждна техника в изискванията на недостиг. Държавният глава изрази вяра параклисът да даде вярата, че тази база най-сетне ще има нови и съвременни самолети, които заслужава, и религия на фамилиите да чакат завръщането на своите близки след полети.
Президентът уточни, че с помощта на новия храм паметта на тези, които не са се завърнали от полет, няма да изтлее. „ Военната авиация е мъчно и рисково предопределение, в което вярата в личните сили, в индивида до теб, в правотата на идеята, са в основата на всичко “, съобщи още президентът и прикани всеки, който пристъпва прага на Авиобаза „ Граф Игнатиево “, да работи с безрезервност за България.
Президентът благодари на командването на авиобазата, за тяхната поддръжка в реализацията на концепцията. „ Гордея се с вас “, съобщи пред персоналния състав Румен Радев.
По време на тържественото събитие пловдивският митрополит Николай освети новоизградения храм, а измежду присъстващите бяха командирът на Военновъздушни сили генерал-майор Цанко Стойков, командирът на авиобаза „ Граф Игнатиево “ бригаден военачалник Димитър Петров, генерали и офицери от Въоръжените сили, ветерани и фамилии на военнослужещи.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР