Пловдив, Бургас и Добрич са сред отличените в конкурса Екообщина

...
Пловдив, Бургас и Добрич са сред отличените в конкурса Екообщина
Коментари Харесай

Пловдив, Бургас и Добрич са сред отличените в конкурса „Екообщина 2018“

Пловдив, Бургас и Добрич са измежду отличените в състезанието " Екообщина 2018 ". Церемонията се състоя във Френския институт в столицата.
 
С две нови категории посрещна третата си годишнина у нас състезанието, проведен от Френското посолство под патронажа на Президента на Република България.
 
В новата категория " Устойчиво ръководство на обществените пространства " първите призьори са Бургас и Чипровци, а в другата нова категория “Спорт и гражданско общество ” бяха отличени Ruse Go и " Черно море ултра " - Варна. За стабилно ръководство на отпадъците премията отиде при Павликени и Пловдив, а за стабилно ръководство на водите - при община Етрополе. За енергийна успеваемост на постройките бяха наградени Кнежа и Добрич.
 Пловдив е отличен за стабилно ръководство на отпадъците / БГНЕС
Награди в категория " Устойчива подвижност " тази година не бяха раздадени.
 
България е втората страна в света, в която Франция осъществя платформата за разговор сред институциите " Екообщина ". У нас тя се осъществя с поддръжката на Министерството на районното развиване и Министерството на околната среда и водите. А тазгодишните награди бяха връчени на гала във Френския институт.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР